20 de perchezitii efectuate de DIICOT, marti dimineata, in judetele Suceava, Neamt si Harghita


Intră acum și în grupul de

În vederea destructurării unui grup infracţional organizat constituit in scopul obtinerii de beneficii financiare substantiale din savarsirea infractiunii de evaziune fiscala cu material lemnos, procurorii DIICOT, sub coordonarea Biroului Teritorial Neamţ, au demarat marţi dimineaţă o amplă acţiune care a vizat nu mai puţin de 20 de percheziţii imobiliare în judeţele Suceava, Neamţ şi Harghita.

Conform DIICOT, persoanele învinuite au constituit un grup infracţional organizat, la care au aderat şi alte persoane, printre care se numără şi un angajat în cadrul Ocolului Silvic Ceahlău, în vederea exploatării ilegale a unor cantităţi importante de material lemnos şi comercializarea ulterioară a masei lemnoase rezultate, prin folosirea unor documente financiar-contabile fictive.

În plus, pentru achiziţia terenurilor vizate de către membrii grupării pentru cantităţile mari de material lemnos, invinuiţii au fost sprijiniti de către primarul şi respectiv secretarul unei comune de pe raza judeţului Neamţ.

Pentru a scăpa de eventualele verificări şi descoperirea neregulilor, gruparea era sprijinită şi de trei agenţi de poliţie, care ofereau date concrete cu privire la acţiunile de control efectuate în domeniul respectiv.

Conform unor surse judiciare, pe raza judeţului Suceava au fost derulate patru dintre percheziţiile imobiliare efectuate.


Intră acum și în grupul de