Peste 40 de institutii si organizatii din tara si strainatate vor participa la Conferinta Internationala CEFEC sustinuta la Suceava


Intră acum și în grupul de

La Conferinţa Internaţională CEFEC care se va desfăşura la Suceava în perioada 20-22 septembrie 2012 vor participa peste 40 de instituţii şi organizaţii din ţară şi străinătate, informează într-un comunicat de presă, Alina Bîrsan, coordonatorul conferinţei.

Asociaţia Regională de Educarea Adulţilor Suceava AREAS, care deţine în prezent Presedinţia reţelei europene Social Firms Europe CEFEC, organizează Conferinţa “Economia socială, Trend sau Realitate”, la aniversarea a 25 de ani de activitate neîntreruptă a Social Firms Europe CEFEC în domeniul economiei sociale.

Evenimentul va avea loc la Suceava, în perioada 20-22 Septembrie 2012, în sala “Ştefan cel Mare” a Palatului Administrativ. Conferinţa este organizată în parteneriat cu Instituţia Prefectului Judeţului Suceava, Consiliul Judeţean Suceava, Primăria Municipiului Suceava, Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava, CFCECAS România, Die Querdenker Austria şi Asociaţia de Psihiatrie Socială din România.

Consiliul Judeţean Suceava susţine Conferinţa CEFEC prin oferirea de sprijin pentru organizarea Târgului de Economie Socială, punerea la dispoziţie a sălilor pentru organizarea Sesiunii Plenare şi a Workshopurilor, dar şi a sistemului de traducere simultană. De asemena, Primăria municipiului Suceava sprijină conferinţa CEFEC prin cofinanţarea realizării materialelor promoţionale şi organizarea vizitei culturale.

„Un colaborator important al Asociaţiei AREAS este şi Fundaţia pentru Dezvoltarea Societăţii Civile – FDSC care contribuie la promovarea Conferinţei aniversare CEFEC. FDSC este o organizaţie neguvernamentală a cărei misiune este dezvoltarea capacităţii organizaţiilor societăţii civile de a acţiona eficient în interesul comunităţilor.

De asemenea, o delegaţie numeroasă a proiectului POSDRU/84/6.1/S/53560, Incluziune Socială şi pe Piaţa Muncii prin Intreprinderi Sociale, finanţat de către Fondul Social European, implementat prin Consiliul Judeţean Alba va participa la lucrările Conferinţei Europene CEFEC 2012 de la Suceava. Delegaţia va fi alcătuită din specialişti formaţi în cadrul proiectului în domeniul economiei sociale şi furnizarea de servicii pentru grupurile vulnerabile cu sau fără dizabilităţi în vederea accesării pieţei muncii”, spune Alina Bîrsan.

Aceasta precizează că o contribuţie importantă la organizarea Conferinţei CEFEC o are şi organizaţia Pro Mente Upper Austria care oferă sprijin financiar pentru un grup de participanţi din Republica Moldova, Pro Mente colaborând cu AREAS Suceava încă din anul 2005 în diverse proiecte adresate persoanelor cu dizabilităţi.

În document se mai arată că, Consorţiul Structural ConsultingTM Group s-a alăturat şi el Conferinţei CEFEC prin promovarea evenimentului pe website-ul: http://fonduri-structurale.ro/ Scopul declarat al consorţiului este acela de a contribui la întărirea capacităţii locale şi regionale de absorbţie a fondurilor structurale şi de coeziune ale Uniunii Europene, printr-o asistenţă integrată complexă.

„Nu în ultimul rând, trebuie să menţionăm faptul că ne vom bucura de participarea unei delegaţii numeroase din partea Ministerului Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei din Republica Moldova.

Organizarea Conferinţei Anuale în România este o premieră pentru Social Firms Europe CEFEC şi va constitui o oportunitate excelentă pentru comunitatea de specialişti în economia socială atât din ţară cât şi din străinătate, pentru analiştii economici, reprezentanţii autorităţilor publice responsabili de implementarea politicilor publice să facă schimb de idei şi să analizeze în mod real impactul şi provocările economiei sociale în contextul Anului European al Îmbătrânirii Active şi al Solidarităţii între Generaţii”, se precizează în comunicatul de presă.


Intră acum și în grupul de