Tone de furaje şi hectare intregi de teren cu vegetatie uscata, transformate in scrum din neglijenta


Intră acum și în grupul de

Trei incendii înregistrate în ultimele două zile au transformat în scrum tone de furaje adunate cu greu pentru hrănirea animalelor şi hectare întregi de teren acoperit cu vegetaţie uscată.

Potrivit Biroului de presă din cadrul ISU Suceava, primul incident a fost semnalat miercuri după-amiază în jurul orelor 15:40, când pompierii de la Detaşamentul Suceava s-au deplasat în satul Rotunda pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la un stog de fân, cu pericol de propagare la o gospodărie învecinată.

La intervenţie, alături de pompierii militari a participat şi un echipaj de la SVSU Liteni. La sosirea echipajelor la locul intervenţiei, incendiul era extins şi la o magazie din curtea unei gospodării particulare, pe lângă aceasta, flăcările transformând în cenuşă şi 2,5 tone de furaje şi doi metri cubi lemne de foc.

Conform surselor citate, cauza probabilă de producere a incendiului a fost jocul copiilor cu focul, dar din fericire, pompierii au reuşit să limiteze efectele incendiului şi fără a se înregistra victime omeneşti.

După circa două ore de la primul incident tot pompierii de la Detaşamentul Suceava au intervenit pentru stingerea unui incendiu de vegetaţie uscată, izbucnit în zona localităţii Bursuceni. Aproape trei ore s-au luptat militarii cu flăcările care cuprinseseră o suprafaţă de 5 hectare de teren, după ce un gospodar care a vrut să cureţe gunoiul vegetal prin arderea acestuia lăsând focul nesupravegheat.

La primele ore ale zilei de joi Garda de intervenţie din oraşul Solca a intervenit în localitatea Pârteştii de Jos pentru stingerea unui incendiu izbucnit la trei stoguri de furaje, cu pericol de propagare la întreaga gospodărie. În ajutorul pompierilor miliari a fost şi un echipaj de la SVSU Cacica dar flăcările au reuşit înainte de a fi stinse să mistuiască 3 tone de furaje, cauza probabilă de incendiu fiind jarul provenit de la o ţigară aruncată neglijent.


Intră acum și în grupul de