Transformatorul electric de la Statia de epurare Dornesti a cazut prada hotilor de cupru


Intră acum și în grupul de

Transformatorul electric ce urma să asigure alimentarea cu energie şi funcţionarea Staţiei de epurare a apelor uzate de pe raza localităţii Dorneşti, judeţul Suceava, a căzut pradă hoţilor de cupru, pe parcursul nopţii de miercuri spre joi.

Este cel de-al doilea caz de acest gen înregistrat în ultimele luni pe raza judeţului Suceava, în care autorii au procedat în mod asemănător. Potrivit Biroului de presă din cadrul IPJ Suceava, hoţii rămaşi deocamdată necunoscuţi au escaladat stâlpul pe care era montat transformatorul electric, “l-au demontat de pe suportul metalic şi l-au coborât pe sol, după care, din interiorul acestuia au sustras componente metalice feroase și neferoase (cupru)”.

Conform surselor citate, funcționarea Stației de epurare nu a fost afectată deoarece se află încă în stadiul de construcţie. Poliţiştii încearcă acum identificarea autorilor şi recuperarea prejudiciului creat, care atinge suma de 5.800 de euro.

Un alt furt de valoare ridicată s-a înregistrat pe parcursul zilei de miercuri la o societate comercială de pe raza oraşului Gura Humorului. Aici, paznicul unui depozit de materiale de construcţii, a lipsit aproape două ore din timpul programului, mergând până acasă. Timpul a fost suficient însă pentru ca hoţii să sustragă din interiorul unui container un motocultor, nefolosit, ambalat în cutia de carton original în valoare de aproximativ 61 de milioane de lei vechi.

Şi în acest caz, organele de poliţie au dispus măsurile necesare pentru identificarea autorilor şi recuperarea prejudiciului.


Intră acum și în grupul de