Doua zile de temperaturi mai scazute au adus si primele incendii provocate de sobele repuse in functiune


Intră acum și în grupul de

Două zile cu temperaturi mai scăzute înregistrate pe raza judeţului Suceava, i-au determinat pe mulţi gospodari din mediul rural să repună în funcţiune sobele din dotare.

Din păcate, nu a durat mult până să apară şi necazurile din cauza faptului că la multe dintre ele oamenii nu au curăţat corespunzător coşurile de evacuare a fumului.

Doar pe parcursul acestui weekend, pompierii suceveni s-au confruntat cu patru incendii izbucnite în gospodării particulare din diferite localităţi ale judeţului, fiind vorba despre Straja, Costâna, preuteşti sau Solca.

Din fericire toate incendiile au fost stinse fără a se înregistra victime omeneşti dar potrivit Biroului de presă din cadrul ISU Suceava, pompierii militari trag un semnal de alarmă cu privire la perioada care se apropie. “Odată cu începerea sezonului rece, reamintim locuitorilor judeţului care deţin sobe sau centrale pentru încălzire, să întreţină periodic coşurile de evacuare a gazelor provenite din arderea diferitelor tipuri de combustibil, pentru a preveni producerea de incendii care au un efect negativ asupra cetăţenilor”.


Intră acum și în grupul de