Baisanu: „Avem 2,2 miliarde de lei vechi pentru premierea elevilor si profesorilor meritorii din judet”


Intră acum și în grupul de

Conferinta de presa

Stefan Alexandru Baisanu, vicepresedintele CJ Suceava

TEXT LIVE:

“Avem 2,2 miliarde de lei vechi pentru premierea elevilor si profesorilor meritorii din judet. Sunt 127 elevi cu premii la olimpiade. Vom stabili data locul si ora unde se va desfasura premierea. As vrea sa fie la CJ si cu sprijinul si participarea celor de la Inspectoratul Scolar.

Vrem sa premiem si profesorii din judet si sa o facem pe 5 octombrie, de Ziua profesorilor. Incercam sa facem asta cu bani putini si sa ii cuprindem pe toti.

Nu am inca o situatie cu profesorii care trebuie premiati si in functie de asta vom vedea ce premii vor fi date.

CJ trebuie sa devina o zona de excelenta pentru spijinirea elevilor si profesorilor care aduc rezultate. Toate acestea ne onoreaza si inseamna ca ne facem datoria.

Dorinta ca toti oamenii sa aiba internet wireless gratuit se va realiza in 5 parcuri din Suceava. Vom oferi spatii pentru echipamentele necesare operatorilor.

Am peste 600 de CV-uri primite cu oameni care vor locuri de munca. Peste 75 % au studii superioare. Am avut discutii cu oameni de afaceri si organizam in cateva luni un targ de munca, ce este prioritate 0 pentru mine si pentru CJ. E una dintre marile probleme ale judetului.

Cand ai in rezerva CJ doar 30 de miliarde pe care sa le imparti la 114 primarii, e clar ca nu vor ajunge banii. Am decelat intre nevoile primariilor si am stabilit: Dorna si Humorul au mari probleme. Cand preiei un CJ care nu mai are bani si au fost cheltuieli enorme si fara noima, este o problema mare.

Cel care a ridicat problema finantarii la Dorna a fost Vasile Ilie, care a fost 4 ani vicepresedinte al CJ si nu a rezolvat problema deloc si au avut majoritate.

Nu e usor sa rezolvi in 3 luni ce nu au reusit altii sa rezolve in 4 ani. Dar, cu siguranta, vom rezolva problemele. “


Intră acum și în grupul de