Zeci de familii din judetul Suceava, lasate fara telefon sau fara curent de conducatori auto neatenti


Intră acum și în grupul de

Ziua de luni a fost una cu ghinion pentru zeci de familii din judeţul Suceava care au fost lăsate ori fără servicii telefonice ori fără curent electric de doi şoferi care se aflau la volanul unor autospeciale.

Din datele obţinute de la Biroul de presă din cadrul IPJ Suceava, unul dintre incidente a avut loc în jurul orelor 08:30, pe raza localităţii Vadu Moldovei. În urma acestuia, aproape 40 de familii abonate la serviciul de telefonie fixă din satele Cămârzani, Ganea Nigotești și Ioneasa au rămas fără semnal din cauza unui bărbat de 40 de ani.

Acesta se deplasa cu tractorul proprietate personală echipat cu o maşină agricolă de depănuşat porumb, pe DC 9 pe raza localităţii Vadu Moldovei, pentru a ajunge pe tarlaua „Şomuz”. Nu a fost atent pe unde merge şi a reuşit să agaţe cablurile de telefonie în aşa hal încât a smuls pur si simplu nu mai puţin de trei stâlpi din lemn pe care erau suspendate acestea, iar 10 metri de cablu a fost distrus în totalitate.

Nepăsător faţă de ceea ce a făcut, omul a plecat mai departe, poliţiştii aflând despre cele întâmplate de abia în jurul orelor 14:00, în urma plângerilor venite de la societatea de telefonie. Acum, bărbatul este cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „distrugere din culpă” , valoarea pagubei produse atingâng suma de 40 de milioane de lei vechi.

Tot luni, dar în jurul orelor 18:30, un alt şofer a reuşit să aducă necazul în casele a 20 de familii din comuna Putna, judeţul Suceava. Potrivit surselor citate este vorba despre un localnic de 39 de ani care, „în timp ce se deplasa cu autoutilitara, prevăzută cu macara, a încercat să intre pe o uliță comunală din zona denumită Șantier şi a atins cablurile de energie electrică, motiv pentru care un stâlp din beton a căzut pe partea carosabilă, blocând circulația pentru o perioadă scurtă de timp, aceasta fiind deblocată cu aceiași autoutilitară”.

În urma incidentului, 20 de gospodării din zonă au rămas fără energie electrică, până marţi dimineaţă, iar în cauză s-a întocmit dosar penal față de conducătorul auto sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „distrugere din culpa”.


Intră acum și în grupul de