Primaria Suceava, asaltata de cereri pentru obtinerea de locuinte sociale (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Apartamentele ANL nu mai au căutare printre locuitorii municipiului reşedinţă de judeţ fără o casă. Mai nou, municipalitatea este asaltată de cereri pentru obţinerea unei locuinţe sociale potrivit afirmaţiilor făcute de primarul oraşului, Ion Lungu, în cadrul unei conferinţe de presă susţinută pe parcursul zilei de miercuri.

Pe de altă parte, administraţia publică locală suceveană se confruntă cu o altă problemă. Multe dintre casele aflate în patrimoniul Primăriei şi care au fost date în folosinţă ca locuinţe sociale, sunt într-o stare avansată de degradare, unele chiar în pericol de prăbuşire, iar costurile de reparaţii s-ar ridica la sume mult mai mari decât îşi poate permite municipalitatea. Ion Lungu spune că pentru un număr mic dintre ele s-a găsit soluţia vinderii lor către chiriaşi, dar în cele mai multe situaţii, acest lucru nu a fost agreat de locatarii imobilelor.

În acest sens, şeful administraţiei municipale spune că a fost trimisă o solicitare la Ministerul Dezvoltării Regionale ca Suceava să fie prinsă pe anul viitor în lista oraşelor unde se vor construi locuinţe sociale în cadrul unui program pregătit pentru anul 2013.

„Multe locuinţe sociale sunt într-o stare avansată de degradare cu pericol de prăbuşire chiar pentru unele dintre ele, aşa că vom face tot posibilul să fim prinşi pentru anul viitor cu un număr de 80 de locuinţe sociale Suceava, având avantajul că deţine spaţiul necesar ridicării acestora în spatele zonei Metro unde au mai fost construite apartamente ANL şi locuinţe pentru persoanele evacuate din casele naţiuonalizate şi unde există deja reţeaua de apă, canalizare şi gaz metan”, a declarat Ion Lungu.


Intră acum și în grupul de