Barbat din Marginea, prins la braconaj pe fondul de vanatoare din localitate


Intră acum și în grupul de

Un bărbat în vârstă de 42 de ani din localitatea Marginea, judeţul Suceava, a fost prins la braconaj de organele de poliţie care desfăşurau o acţiune de patrulare în scopul prevenirii şi combaterii actelor de braconaj cinegetic pe fondul de vânătoare „Lebăda” din zona localităţii.

Potrivit insp. Ionuţ Epureanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava, acţiunea s-a derulat în noaptea de marţi spre miercuri, polițiștii observând o persoană suspectă care se deplasa cu un moped în zona albiei pârâului Iaslovăţ dinspre satul Clit, comuna Arbore spre localitatea Marginea.

„Fiind somată să se oprească în scopul legitimării, persoana respectivă a refuzat şi a demarat cu mopedul în direcţia localităţii Marginea. Procedând la urmărire, bărbatul a fost oprit după aproximativ 500 de metri, observându-se între timp că acesta ar fi aruncat din mers un obiect”, ne-a declarat Ionuţ Epureanu.

La controlul corporal, asupra braconierului s-au găsit 3 cartuşe de vânătoare de calibru 16, ascunse în cizmă, toate confecţionate artizanal şi în stare de funcţionare, iar verificând mopedul organele de poliţie au descoperit mai mulţi saci din rafie, o lanternă, o rolă de sârmă oţelită şi 3 cuţite de diverse dimensiuni.

„În continuare, s-a procedat la verificarea locului unde s-a observat că suspectul a aruncat un obiect ocazie cu care, s-a găsit un pat de armă de vânătoare cu mecanism de dare a focului în stare de funcţionare care a fost ridicat în vederea continuării cercetărilor. Deşi au fost extinse căutările pe o rază mai mare, nu s-a găsit până în prezent ţeava aferentă armei” a mai adăugat Ionuţ Epureanu.

Cercetările sunt continuate pentru clarificarea tuturor aspectelor şi găsirea ţevii aferente patului de armă, iar în cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor”.


Intră acum și în grupul de