Vagonul unui tren international transformat in mijloc de transport pentru tigari de contrabanda


Intră acum și în grupul de

Inspectorii de specialitate din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Dorneşti în colaborare cu poliţiştii de frontieră din cadrul PF Vicşani au descoperit pe parcursul zilei de vineri cum un vagon al unui tren internaţional a fost transformat în mijloc pentru transportul ţigărilor de contrabandă peste graniţă.

Din datele oferite de Compartimentul de informare publică din cadrul DRAOV Iaşi, descoperirea a avut loc după ce la Punctul Vamal de Frontieră Vicşani s-a prezentat pentru control vamal, trenul internaţional 383, care circulă pe ruta Rusia – România – Bulgaria. În urma verificării amănunţite efectuată de organele de control asupra vagoanelor au fost descoperite aproape 250 de pachete de ţigări marca Viceroy ascunse în pereţii vagonului restaurant.

“Autoritatea vamală a procedat la reţinerea, în vederea confiscării, a întregii cantităţi de ţigări şi a sancţionat contravenţional însoţitorul de vagon cu amendă în valoare de 5.000 de lei” ne-au mai comunicat sursele citate care au adăugat că este pentru a doua oară în acest an când sunt descoperite de către inspectorii vamali, ţigări de contrabandă ascunse în pereţii vagonului restaurant al aceluiaşi tren internaţional.


Intră acum și în grupul de