Elevii jandarmi din anul I au inceput cursurile, la Scoala Militara de Subofiteri de Jandarmi Falticeni


Intră acum și în grupul de

Elevii jandarmi din anul I, seria 2012-2014, de la Şcoala Militară de Subofiţeri de Jandarmi Fălticeni au participat luni, la festivitatea de deschidere a cursurilor, informează într-un comunicat de presă, cpt. Irina Airinei.

Potrivit acesteia, festivitatea de deschidere a avut loc luni, 1 octombrie, începând cu ora 09.00, în prezenţa oficialităţilor, rudelor şi prietenilor elevilor jandarmi.

Elevii au sosit la sediul şcolii vineri, 28 septembrie 2012, unde au fost cazaţi, echipaţi şi instruiţi pentru începerea anului de învăţământ.

„Comandantul şcolii, colonelul Costel Laurenţiu Hopu, a felicitat elevii pentru rezultatele obţinute şi i-a informat cu privire la perioada de şcolarizare ce urmează, îndemnându-i să o considere prima etapă importantă din cariera pe care au ales-o. În continuare, au luat cuvântul: vicepreşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Alexandru Rădulescu, subprefectul judeţului Suceava, Constantin Harasim, primarul municipiului Fălticeni, Cătălin Coman şi şeful Direcţiei Resurse Umane din Inspectoratul General al Jandarmeriei Române, col. Marian Zaharia.

În cadrul activităţii s-a desfăşurat şi ceremonia de înaintare în grad a elevilor jandarmi cu funcţii de comandă din anul al II-lea. Col. Marian Zaharia a înmânat însemnele de grad celor 15 elevi şefi de clasă, elevi plutonier de companie, şef de an şi unitate.

Elevii anului II desfăşoară cursuri din data de 17 septembrie 2012 până în data de 21 decembrie, când vor intra cu toţii în vacanţa de iarnă. Elevii anului I urmează să depună jurământul militar, vineri, 16 noiembrie 2012”, se arată în document.

Reamintim că în luna septembrie a acestui an, ca urmare a concursului de admitere la Şcoala Militară de Subofiţeri de Jandarmi Fălticeni, 3 fete şi 45 de băieţi au fost declaraţi „admis”.

“Pentru cele două locuri rămase neocupate, Comisia centrală de admitere din cadrul Ministerului Administratiei şi Internelor a emis o dispoziţie pentru redistribuirea unor candidate neadmise la alte instituţii de învăţământ ale MAI, dar care la testul de verificare a cunoştinţelor au obţinut peste 40 de puncte.

În anul al II-lea, seria 2011-2013 sunt 149 de elevi jandarmi, din care 10 fete”, informează Irina Airinei în comunicatul de presă.


Intră acum și în grupul de