11.000 de studenti au inceput noul an academic, la Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava. Citeste aici detaliile festivitatii (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Rectorul Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava, prof. univ. dr. Valentin Popa a deschis luni, 1 octombrie 2012, noul an universitar, pentru cei 11.000 de studenţi care urmează cursurile instituţiei de învăţământ superior din municipiu.

Festivitatea oficială de deschiderea a anului universitar 2012-2013 a avut loc în prezenţa membrilor comunităţii academice sucevene, studenţilor, oficialităţilor, reprezentanţilor instituţiilor educaţionale din învăţământul preuniversitar din judeţul Suceava şi Botoşani, directorilor de şcoli şi licee, inspectorilor şcolari, reprezentanţilor instituţiilor şi companiilor publice şi private din sectorul economic al judeţului Suceava.

Evenimentul deschiderii noului an academic la Suceava a reprezentat un prilej de sărbătoare în cadrul instituţiei, întrucât luni a fost marcat cel de-al 50-lea an de funcţionare neîntreruptă a învăţământului superior în partea de sud a Bucovinei.

„În cei 50 de ani de învăţământ superior la Suceava am încercat să conservăm câteva valori sacre ale oricărei instituţii de învăţământ superior – respectul faţă de profesori, respectul faţă de student, autonomia în gândire şi exprimare, o evoluţie intelectuală bazată pe o cercetare ştiinţifică de înaltă valoare”, a transmis rectorul USV, prof. univ. dr. Valentin Popa.

Acesta a ţinut să mulţumească celor aproape 3.800 de studenţi înmatriculaţi în cele trei stadii Bologna de licenţă, masterat şi doctorat, care contribuie la totalul de 11.000 de studenţi ai USV.

Prezent la eveniment, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, absolvent al universităţii sucevene, a apreciat: „Este clar că Universitatea << Ştefan cel Mare >> din Suceava se dezvoltă şi capătă o nouă anvergură. Sunteţi o universitate performantă care s-a dezvoltat foarte mult, care a căpătat un contur absolut aparte. Cred că puţine universităţi din ţară sunt, în termini reali, comparabile cu universitatea de la Suceva”.

Invitat să ia cuvântul, prefectul judeţului Suceava, Florin Sinescu le-a spus elevilor: „ Este important să găsiţi un echilibru între studiu, performanţă şi distracţie!” El le-a arătat tinerilor că cel mai important paşaport pentru viaţă este diploma universitară, cea care reprezintă o carte de vizită, dar şi o acumulare consistentă de cunoştinţe.

La rândul său, primarul Sucevei, Ion Lungu, a susţinut faptul că USV este o instituţie care impune respect. „Pentru municipalitate, universitatea de la Suceava reprezintă o carte de vizită şi o spun întotdeauna atunci când am posibilitatea să vorbesc cu delegaţii străine, cu ambasadori care vin la Primăria municipiului Suceava. De aceea am încercat să stabilesc o colaborare constantă cu universitatea în ceea ce priveşte susţinerea sportivilor, a elevilor care doresc să facă practică la Primărie şi nu în ultimul rând modernizarea parcului universităţii”.

Edilul i-a propus rectorului sucevean să facă o comisie de lucru în ceea ce priveşte strategia “Europa 2020”, în aşa fel încât să implementeze proiecte comune municipalitate-universitate.

La eveniment au mai participat – conf. univ. dr. Liviu Popescu, preşedinte în Senatul USV, prof. Gabriela Scutaru, inspector general adjunct în cadrul IŞJ Suceava, prof. univ. dr. Mihai Covaşă, membru în Consiliul Studiilor Universitare de doctorat şi preşedintele Consiliului Studenţilor, Dragoş Cojocariu.


Intră acum și în grupul de