Ultimele doua cruci se vor monta joi pe Catedrala Ortodoxaa din municipiul Suceava (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Ultimele două cruci de pe acoperişul impunătoarei clădiri a Catedralei creştin-ortodoxe din municipiul reşedinţă de judeţ vor fi montate pe parcursul zilei de joi. Conform edilului şef al oraşului, Ion Lungu, este vorba de crucile ce vor fi amplasate pe cupolele mici ale dom-ului sitauate la intrarea în Catedrala.

Celalalte patru cruci, de o mărime mai mare, au fost aduse la lăcaşul de cult situat la intersecţia de pe Mărăşeşti pe parcursul anului trecut fiind sfinţite şi amplasate aproape de mijlocul lunii aprilie.

Ocupantul fotoliului de primar a mai afirmat în cadrul unei conferinţe de presă susţinută pe parcursul zilei de miercuri că anul acesta au fost acordate lucrărilor de la Catedrală circa 7,7 miliarde de lei vechi iar finanţarea va continua pe cât posibil în vederea sfinţirii lăcaşului de cult pe parcursul anului 2014.

„În acest an Primăria municipiului Suceava a acordat suma de 770.000 lei RON şi vom continua finanţarea pe cât posibil, iar după cum decurg lucrările acolo ne permite să sperăm că în 2014 vom reuşi să sfinţim Catedrala, un monument de patrimoniu deosebit pentru municipalitate dar bine-nţeles şi pentru Biserică, o clădire care face cinste oraşului” a declarat Ion Lungu.


Intră acum și în grupul de