Acordarea ajutoarelor alimentare europene a fost suspendata. Vezi care sunt motivele! (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Activitatea de distribuire a ajutoarelor alimentare provenite de la Uniunea Europeană pentru persoanele cu venituri scăzute a fost suspendată de conducerea administraţiei publice local sucevene. Distribuirea ajutoarelor trebuia să înceapă cu data de 1 octombrie dar încă de vineri pe sediul Primăriei Suceava din cartierul Burdujeni a fost postat un anunţ cu privire la amânarea acestui lucru.

Din datele pe care le deţinem anul acesta beneficiarii acestor ajutoare se vor bucura şi de produse alimentare noi faţă de anii precedenţi, pe lângă făină albă, ulei, zahăr sau biscuiţi ei urmând să primească şi paste făinoase, orez, fasole, mazăre, bulion sau roşii în sos tomat.

„Decizia de a amâna împărţirea ajutoarelor a venit în urma unei adrese primite de Primărie de la Consiliul Judeţean Suceava prin care ni se solicită acest lucru deoarece urmează să fie aduse unele modificări la HG 600/2009 prin care se vor modifica plafoanele şi vor fi mai mulţi beneficiari, urmând ca în cel mai scurt timp să întocmim noile liste” a declarat primarul municipiului Ion Lungu, în cadrul unei conferinţe de presă susţinută pe parcursul zilei de marţi.

Potrivit şefului administraţiei locale noile modificări a Hotărârii de Guvern sunt de bun augur deoarece anual mulţi din cei care beneficiază de ajutoare nu vor să le ridice iar foarte multe persoane care depăşeşsc cu puţin plafonul impus vin în audienţă şi se roagă de conducerea Primăriei să le fie date lor, lucru imposibil din partea municipalităţii.


Intră acum și în grupul de