CJ Suceava vrea drumuri bune. Vezi aici ce planuri de modernizare are Catalin Nechifor (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Consiliul Judeţean Suceava are in intentie modernizarea mai multor artere de drumuri turistice spre Masivul Rărău, unele care fac legătura între mănăstirile Putna şi Moldoviţa și între Mănăstirea Humorului şi Suceviţa, dar şi unele drumuri spre frontiera cu Ucraina.

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor (PSD), a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă că Masivul Rarău are trei căi de acces, din care una, prin comuna Pojorâta, a fost modernizată printr-un program cu finanţare europeană.

El a explicat că urmează să se găsească finanţare şi pentru modernizarea drumului Chiril-Rarău, care face legătura dintre Valea Bistriţei cu Masivul Rarău, într-o primă etapă urmând să fie modernizată o porţiune de aproximativ 4 kilometri.

Următorul tronson, care este subdimensionat, va fi modernizat ulterior, întrucât valoarea investiţiei este foarte mare.

Un alt drum care duce spre Masivul Rarău, din Câmpulung Moldovenesc prin Moara
Dracului şi Izvorul Alb urmează să fie modernizat, o parte din traseu fiind deja reabilitat cu fonduri judeţene.

Șeful executivului judetean sucevean a spus că urmează să fie modernizată şi o porţiune de zece kilometri de drum judeţean, fost drum forestier, pentru a se face legătura între Mănăstirea Humorului şi Suceviţa, dar că este în negocieri cu RNP privind reabilitarea drumului forestier ce face legătura între Putna şi Moldoviţa.

Totodată, va fi reabilitat pe o lungime de 12 kilometri un drum afectat de inundaţii în 2010 pe traseul Brodina-Ulma ce face legătura cu PTF Ulma, dar şi drumul Siret-Muşeniţa spre coridorul de frontieră.

Mai mult, vor fi modernizate mai multe drumuri judeţene din zona comunei Moara, din apropierea Sucevei, unde se construieşte depozitul ecologic de deşeuri astfel încât accesul spre această zonă să nu afecteze fluenţa în trafic şi să fie evitată traversarea municipiului Suceava cu camioanele ce transportă deşeuri.

Preşedintele CJ Suceava a mai adăugat că strategia de modernizare şi dezvoltare a reţelei de drumuri judeţene va ţine cont doar de necesitatea zonelor şi nu de culoarea politică a primarilor din respectivele localităţi, cum a procedat fosta conducere PDL a judeţului.

Cătălin Nechifor a mai declarat că de la preluarea mandatului de preşedinte al CJ Suceava, se fac lucrări de reparare şi întreţinere a traseelor judeţene în valoare de peste zece milioane de lei.


Intră acum și în grupul de