Acasă Actualitate Actiuni dedicate Zilei Internationale pentru Reducerea Riscului Dezastrelor Naturale derulate cu 24...

Actiuni dedicate Zilei Internationale pentru Reducerea Riscului Dezastrelor Naturale derulate cu 24 de ore in avans


Intră acum și în grupul de

Conform Rezoluţiilor Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU) s-a decis ca, în fiecare an, la data de 13 octombrie, să fie marcată drept Ziua Internaţională pentru Reducerea Riscului Dezastrelor Naturale.

În acest sens în cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgeneţă „Bucovina” al judeţului Suceava nu putea să nu fie organizate diferite acţiuni dedicate acetei zile dar, s-a luat decizia ca ele să fie derulate cu o zi mai devreme, având în vedere că cele mai multe dintre persoanele vizate sunt copii şi elevi.



Astfel, potrivit plt.maj. Dan Moroşanu, purtător de cuvânt în cadrul ISU Suceava „în data de 12 octombrie, la sediul inspectoratului şi la subunităţile teritoriale din Rădăuţi, Siret, Fălticeni, Gura Humorului, Câmpulung Moldovenesc şi Vatra Dornei, în intervalul orar 09:00 – 14:00, se vor organiza activităţi specifice destinate publicului” printre care amintim vizionarea de filme documentare precum şi secvenţe reale de la intervenţiile pompierilor la inundaţiile din perioada 2004-2010, prezentarea echipamentului de detectare pirotehnică, a tehnicii de intervenţie pentru salvări de la înălţimi, din subsoluri şi alte medii ostile sau prezentarea autospecialelor de descarcerare.

„Vizitatorii trebuie să aibă asupra lor cartea sau buletinul de identitate, iar copiii care au vârsta mai mică de 14 ani vor fi inscrişi într-un tabel nominal ştampilat de către instituţia aparţinătoare, întocmit de către conducătoruii grupurilor, în care se va menţiona numele şi prenumele fiecărui copil în parte” ne-a mai declarat Dan Moroşanu.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version