Primarul Lungu vrea un nou parc auto pentru transportul public din municipiul Suceava (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Parcul de mijloace de transport în comun al muncipiului Suceava poate fi deja casat întrucât autobuzele au peste 500.000 de kilometri parcurşi, a declarat miercuri primarul Ion Lungu.

În cadrul unei conferinţe de presă, edilul-şef al municipiului reşedinţă de judeţ, care este membru în conducerea Asociaţiei Municipiilor din România, a explicat că este necesară înfiinţarea unei axe de finanţare pe bugetul european 2014-2020 pentru proiecte de dezvoltare a transportului public local. El arătat că această problemă a fost discutată de Asociaţia Municipiilor din România şi că principalele oraşe ale ţării au fost de acord că este necesară o finanţare în acest domeniu şi că a fost transmisă Guvernului şi Ministerului Afacerilor Europene (MAEur) o adresă prin care se solicită efecturarea de demersuri în acest sens în plan european.

Primarul Sucevei a adăugat că ar putea fi propus pentru finanţare un proiect integrat de dezvoltare a transportului public de persoane în zona metropolitană Suceava ce include localităţile din zonă.

El a precizat că municipiul Suceava este singurul din România care face parte dintr-un proiect european în care sunt incluse alte nouă oraşe pentru transport public ecologic, iar acest proiect, care este o premieră, urmează să fie aprobat de Comisia Europeană.

Totodată, Lungu a spus că în zona metropolitană va putea funcţiona şi transportul public clasic, iar în municipiu vor exista mijloace de transport electrice. „Ne propunem să cumpărăm, prin astfel de proiecte cu finanţare europeană, un nou parc auto pentru municipiu”, a declarat Ion Lungu.


Intră acum și în grupul de