„Saptamana luptei impotriva traficului de persoane” este marcata si la Suceava


Intră acum și în grupul de

Cu prilejul „Săptămânii luptei împotriva traficului de persoane”, Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Suceava, desfăşoară până în data de 19 octombrie 2012, o serie de activităţi de prevenire, în parteneriat cu autorităţile publice judeţene şi locale şi Organizaţia Salvaţi Copiii Filiala Suceava, ce au ca scop informarea opiniei publice despre riscurile traficului de persoane.

Potrivit organizatorilor, în momentul de faţă sunt în derulare întâlniri cu elevii şi părinţii, în şcolile şi liceele din judeţ, întâlniri ce se vor concretiza în dezbateri şi proiecţii de film artistic – „Loverboy” şi “Human Traffiking” în cadrul: Şcolii cu clasele I-VIII Buneşti, Şcolii cu clasele I-VIII Forăşti, Şcolii cu clasele I-VIII Fântâna Mare, Şcolii cu clasele I-VIII Rădăşeni, Liceului cu Program Sportiv Suceava, Colegiului de Artă „Ciprian Porumbescu” Suceava, Colegiului Tehnic “Petru Muşat” Suceava, Colegiul Tehnic „Al. I. Cuza” Suceava, Colegiului Naţional „Nicu Gane” Fălticeni, Colegiului Agricol Falticeni, Colegiului Tehnic „Mihai Băcescu Fălticeni”.

În anul 2007, ca urmare a recomandării Parlamentului European, precum şi a propunerii înaintate de către Comisia Europeană, data de 18 octombrie a fost desemnată „Zi Europeană de luptă împotriva traficului de fiinţe umane”.

Acest demers a fost considerat un pas important întreprins de către Comisia Europeană în contextul asumării, pe termen lung, a angajamentului de a preveni şi combate traficul de fiinţe umane.

Agenţia Naţională împotriva Traficului de Persoane este Coordonator Naţional al aplicării politicilor în domeniul luptei împotriva traficului de persoane având rolul de a desfăşura activităţi de prevenire şi monitorizare a acestui fenomen infracţional.


Intră acum și în grupul de