Otto Hallabrin, directorul Institutului Bukowina din Augsburg, va fi distins cu titlul de cetatean de onoare al judetului Suceava


Intră acum și în grupul de

Lista cetăţenilor de onoare ai Sucevei va fi completată cu un nume de referinţă în ceea ce priveşte implicarea în promovarea judeţului în Germania. Este vorba despre directorul Institutului Bukowina din Augsburg, Otto Hallabrin.

În expunerea de motive la proiectul de hotărâre ce va fi discutat, vineri, privind acordarea titlului de cetăţean de onoare al judeţului Suceava lui Otto Hallabrin, se arată că directorului Institutului Bukowina din Augsburg este persoana care, din 1997, de la încheierea protocolului de colaborare între judeţul Suceava şi regiunea germană Schwaben, ce are capitala la Augsburg, a gestionat întreaga problematică a cooperării dintre cele două regiuni.

Totodată, se arată că Hallabrin a participat activ la organizarea, în 2001, a evenimentului Revedere în Bucovina la care au participat peste patru sute de germani ce au fost depotaţi din Bucovina în 1940, a susţinut, timp de cinci ani, asigurarea finanţării pentru 120 de tineri bolnavi de diabet din judeţ, a sprijinit acordarea de ajutoare materiale centrelor de plasament şi spitalelor de psihiatrie din judeţ, dar a contribuit la înlesnirea colaborării între instituţii de învăţământ din judeţul Suceava şi din regiunea bavareză Schwaben.

În document se subliniază că, tot cu sprijinul lui Hallabrin, mai mulţi suceveni au beneficiat de intervenţii medicale gratuite în clinici specializate din Germania. Mai mult, se mai arată că Otto Hallabrin acţionează ca un „agent de turism” al judeţului Suceava şi anual organizează cel puţin două excursii cu turişti din Germania care vizitează judeţul Suceava din dorinţa ca Bucovina să fie cunoscută.

Otto Hallabrin a fost reprezentantul Consiliului Regional Schwaben în relaţia cu judeţul Suceava, iar în prezent este director al Institutului Bukowina din Augsburg.

Primul cetăţean de onoare al judeţului Suceava, ce a primit titlul în 2006, este politicianul bavarez Georg Simnacher, care a avut timp de 40 de ani diverse funcţii de conducere în landul Bavaria şi a fost pentru 29 de ani preşedinte al regiunii germane Schwaben.

Printre cetăţenii de onoare ai judeţului Suceava se numără artista de muzică populară Sofia Vicoveanca, actorii Vladimir Găitan, Alexandru Arşinel sau Florin Piersic, Margareta Labiş, sora poetului Nicolae Labiş, criticul literar Alex Ştefănescu, fotbalistul Dorin Goian sau fostului campion la lupte greco-romane, Ştefan Rusu.


Intră acum și în grupul de