Muncitor de 27 de ani, accidentat de un utilaj pentru forat fantani


Intră acum și în grupul de

Un tânăr de 27 de ani, angajat al unei societăţi comerciale din judeţul Botoşani, a ajuns joi pe patul de spital, după ce a fost victima unui accident de muncă petrecut pe raza localităţii Şerbăneşti, judeţul Suceava.

Potrivit datelor obţinute de la Compartimentul de informare publică din cadrul IPJ Suceava, tânărul a fost accidentat de un utilaj specializat pentru forarea fântânilor în timp ce se afla în curtea unei gospodării de pe raza satului Şerbăneşti.

„La faţa locului, s-a deplasat echipa operativă din cadrul Secţiei 8 Poliţie Rurală Adâncata, care a constatat că într-o gospodărie din comuna Zvoriștea, o echipă autorizată, formată din trei persoane, aparținând unei firme din comuna Havârna, judeţul Botoșani cu autovehicul specializat, săpa un puț. În timp ce muncitorii, inclusiv conducătorul auto, lucrau la îndepărtarea unui gard despărțitor, autoutilitara pentru foraj a rulat necontrolat pe direcția înapoi, pe terenul în pantă, ocazie cu care a surprins și accidentat pe unul din cei trei muncitori”, ne-au comunicat sursele citate.

Muncitorul accidentat, angajat cu carte de muncă la societatea comercială, a fost transportat la Spitalul Județean Suceava, unde a rămas internat.

Cazul a fost preluat pentru cercetări de ITM Suceava, în cauză fiind întocmit dosar penal, privind securitatea și sănătatea în muncă, dosar ce urmează a fi soluționat procedural.


Intră acum și în grupul de