Pana la finele anului, profesorii suceveni nu vor avea probleme cu salariile (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Veşti bune venite din partea conducerii administraţiei publice locale sucevene pentru toate cadrele didactice care îşi derulează activitatea pe raza municipiului reşedinţă de judeţ. Până la finele anului, acestea pot fi liniştite în ceea ce priveşte asigurarea salarizării.

În cadrul unei conferinţe de presă susţinută pe parcursul zilei de miercuri, edilul şef al oraşului, Ion Lungu, a anunţat că în şedinţa de joi a Consiliului Local Suceava vor fi repartizate peste 30 de miliarde de lei vechi pentru acoperirea cheltuielilor de personal în învăţământ.

Ion Lungu a mai spus că prin rectificarea sumelor care erau insuficiente, se va asigura necesarul până la finele acestui an. Totodată, 12 cadre didactice care fac naveta în municipiul reşedinţă de judeţ, şi aşteptau de mult aceşti bani, vor intra în sfârşit în posesia deconturilor cheltuielilor cu transportul, suma totală în acest caz fiind de aproape 230 de milioane de lei vechi.

Pe de altă parte, primarul Sucevei a mai spus că în cadrul aceleaşi întâlniri a deliberativului se va supune dezbaterii realizării unui parteneriat între administraţia locală şi Asociaţia „Sf. Ioan” de la Mănăstirea „Sf. Ioan cel Nou” Suceava ce are în vedere întreţinerea la domiciliu a persoanelor vârstnice, singure şi aflate în imposibilitatea de a se deplasa. În cadrul parteneriatului, municipalitatea va trebui să identifice aceste persoane, să coordoneze activitatea şi să vină în sprijinul lor cu diferite ajutoare alimentare sau materiale.


Intră acum și în grupul de