Presedintele Consiliului Regiunii Schwaben, la Suceava: „Va puteti baza pe noi si in continuare”


Intră acum și în grupul de

Presedintele Consiliului Regiunii Schwaben, Jurgen Reichert, a sosit la Suceava, alaturi de reprezentanti ai Regiunii Schwaben si se intalneste cu autoritatile judetene sucevene.

La intalnirea cu Jurgen Reichert, participa prefectul judetului Florin Sinescu si parlamentarii Sanda-Maria Ardeleanu si Gavril Mirza.

Catalin Nechifor, presedintele CJ Suceava

TEXT LIVE:

“Parteneriatul cu Schwaben este cel mai important dintre toate parteneriatele pe care Suceava le-a incheiat pana acum cu regiuni straine.

Elementul cel mai important pe care si noi si cei din Schwaben il avem este dorinta sincera de a misca lucrurile. Vrem sa ducem mai departe parteneriatul.”

Nechifor i-a inmanat diploma de cetatean de onoare al judetului Suceava lui Otto Hallabrin, directorul Institutului Bukowina din Augsburg.

Jurgen Reichert, presedintele Consiliului Regiunii Schwaben

TEXT LIVE

“Sunt 15 ani de cand vin regulat in Suceava, unde am cunoscut multe institutii din judet. Am urmarit de aproape lucrurile si pot vedea evolutiile. Un aspect deosebit e ca in cadrul acestei cooperari, s-au dezvoltat prietenii care dureaza si in ziua azi. E dovada ca activitatea va fi rodnica.

Avem o generatie tanara care se intereseaza de istoria familiilor lor. Poate avem si sansa sa regandim Europa si cauzele crizei prin cultura. Ne preocupam prea mult de criza si uitam sa ne preocupam mai mult de temele care au reusit, cu greu, sa ne uneasca in UE. Parteneriatele au importanta mare. Pot sa promit ca avem toate disponibilitatea de a continua parteneriatul si pe noi va puteti baza si in continuare.”

Reichert i-a multumit lui Gavril Mirza pentru implicarea in parteneriat si i-a inmanat fostului presedinte al CJ, medalia Regiunii Schwaben.

Otto Hallabrin, directorul Institutului Bukowina din Augsburg:

“Din punctul meu de vedere, parteneriatul are doua merite mari. A creat ceva unic. Nu cunosc regiuni in care sa se reuseasca sa se creeze o marca- Bucovina. Avem in Augsburg o statie de tramvai care se numeste Bucovina. Sa creezi o marca, te poate costa miloane de euro. Bucovina a facut asta cu bani putini.

Parteneriatul Suceava-Schwaben este viu si sute de oameni s-au intalnit pana azi. Sunt de nepretuit aceste intalniri. Pentru mine, bucuria raman oamenii cu care sunt prieten.”

Gavril Mirza, fost presedinte CJ Suceava:

TEXT LIVE

“Istoria celor 15 ani de relatii a fost incarcata de evenimente. Tatonarile anterioare semnarii parteneriatului au fost grele si uneori hazlii. Am avut onoarea sa il cunosc pe Goerg Simnacher care, daca se lua dupa comportamentul celor dinaintea mea, ar fi spus ca nu avem ce face cu astia. Ce am parafat in 1997 a fost un lucru foarte bun. Suceava are multe parteneriate, dar cea mai buna functionare si mai consistent parteneriat a fost cu Schwaben.

Reichert a dat adevarate lectii de cum trebuie gestionate problemele din domeniul protectiei sociale. S-a implicat si material si a facut mult bine. M-am bucurat in 2003 cand noul presedinte al Regiunii a devenit J.Reichert. Am fost convins ca relatiile vor continua cu judetul Suceava.”

Florin Sinescu, prefectul judetului Suceava:

TEXT LIVE:

“Elementul principal al parteneriatului il reprezinta oamenii. Va asigur ca prefect ca voi fi alaturi de CJ si de presedintele Catalin Nechifor si parteneriatul va functiona.”


Intră acum și în grupul de