Hoti surprinsi de proprietar pe cand cotrobaiau de zor prin locuinta acestuia


Intră acum și în grupul de

Un bărbat din comuna suceveană Iacobeni a fost trezit în noaptea de sâmbătă spre duminică, de zgomotul făcut de de hoţii veniţi “în vizită”.

Potrivit Biroului de presă din cadrul IPJ Suceava, incidentul a avut loc în jurul orelor 03:15, proprietarul locuinţei sunând imediat la numărul de urgenţă 112 şi alertând poliţiştii că două persoane necunoscute i-au sustras un telefon mobil, ceasul de mână şi suma de 300 de lei.

“În urma măsurilor operative întreprinse de polițiști, autorii au fost identificați ca fiind un adolescent de 17 ani şi un tânăr de 27 de ani, ambii din municipiul Vatra Dornei, iar cu ocazia cercetărilor efectuate s-a stabilit că în urmă cu aproximativ trei săptămâni, adolescentul se afla în Gara Vatra Dornei Băi, unde întâmplător a cunoscut partea vătămată prin intermediul unui prieten comun”, ne-au comunicat sursele citate.

Cei trei s-au deplasat în comuna Iacobeni, la locuința omului unde, au consumat băuturi alcoolice pe timpul nopții, fără a-l mai vizita vreodată ulterior, dar memorând adresa acestuia.

În noaptea de sâmbătă spre duminică, adolescentul însoţit de partenerul de spargeri s-au urcat din Vatra Dornei în trenul accelerat Timișoara – Iași și s-au deplasat în comuna Iacobeni, unde conform declarațiilor, intenționau să ajungă la discoteca din comună. Pe drum însă cei doi s-au răzgândit şi după ce au coborât în gară s-au hotărât să-i facă o vizită omului cunoscut în urmă cu 20 de zile.

“Autorii spargerii au mers la locuința părții vătămate și au forţat sistemul de închidere al uşii de acces, au pătruns în locuință unde persoana vătămată dormea într-o cameră și au sustras din bucătărie un telefon mobil, un ceas de mână și 300 lei. După sustragerea bunurilor adolescentul a deschis ușa dormitorului, pentru a găsi și alte bunuri, iar în acel moment partea vătămată s-a trezit şi a ieșit după suspecți care au părăsit locuința în fugă”, au mai adăugat sursele citate.

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat cei doi urmând să răspundă în faţa legii.


Intră acum și în grupul de