Subtraversarea raului Suceava cu conducte ce transporta ape uzate va fi refacuta de compania germana Pfeiffer (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Şeful administraţiei locale sucevene, Ion Lungu, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că a semnat cu firma germană Pfeiffer contractul pentru execuţia lucrărilor de subtraversare a conductelor de ape uzate ale municipiului Suceava. Potrivit edilului-şef sucevean, firma va realiza lucrarea în 16 luni cu 7,3 milioane de lei fără TVA. Lungu şi-a exprimat speranţa ca din luna martie 2013 să se lucreze deja în albia râului.

Primarul a reamintit că această subtraversare a fost refăcută în 2004 cu fonduri ale Agenţiei pentru Protecţia Mediului din Danemarca, dar că aceste conducte s-au colmatat între timp, iar după ce staţia de epurare a fost retehnologizată printr-un proiect ISPA s-a impus refacerea acestei lucrări.

Înainte de modernizarea din 2004, conductele respective au cedat de mai multe ori din cauza unor viituri ceea ce a condus la poluarea râului Suceava. Lucrările de subtraversare a conductelor de evacuare a apelor menajere au costat 1,1 milioane de lei, din care o sută de mii de euro a fost contribuţia nerambursabilă a Guvernului danez.


Intră acum și în grupul de