Si peretii din Suceava au Cai Verzi


Intră acum și în grupul de

Între 12 şi 13 Noiembrie la Auditoriumul Joseph Schmidt al Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava, s-a difuzat pelicula „Şi caii sunt verzi pe pereti” în regia lui Dan Chişu.

Filmul are ca subiect iluzia îmbogaţirii în România şi aduce ca exemplu un cuplu de tineri care s-ar fi putut îmbogăţii şi doi bătrâni care din cauza lipsei de cunoştinţă a tehnologiei moderne pică în plasa binecunoscutelor spam-uri şi îşi pierd toate economiile.

La difuzarea de pe data de 13 a fost prezent şi regizorul, Dan Chişu, care a invitat publicul să poarte un dialog deschis, la final deschizând sesiunea printr-o sintagmă simplă: „Toţi visăm la cai verzi pe pereţi…”. În cadrul acesteia a raspuns pe larg întrebărilor referitoare la ambiguitatea finalului, conceptul, precum şi inspiraţia pe care a avut-o în creerea acestui film.

Nu au lipsit nici momentele umoristice acesta declarând „ Dacă mă lăsaţi, aş putea vorbi 2 zile despre acest film deşi l-am facut acum 2 ani. Am unul realizat anul trecut- despre acela aş putea vorbi 8 zile”.

Pentru creerea şi promovarea acestui film, regizorul a declarat ca a avut ca buget 224.000 de Euro şi că s-a lucrat în principal cu 4 personaje ( interpretate de: Adrian Titieni, Tudor Smoleanu, Anca Florescu şi Ionuţ Vişan).

Nu a ezitat să-şi exprime regretul referitor la faptul ca Municipiul Suceava nu beneficiază de un cinematograf în care să se poată viziona filmul în mai bune condiţii cu toate că a felicitat universitatea pentru calitatea ridicată a sunetului de care Auditoriul „Joseph Schmidt” dispune.

Peliculele s-au difuzat cu sala plină fiind prezenţi atât elevi de liceu cât şi studenţi, profesori şi persoane dinafara mediului educativ.

Seara de film s-a încheiat printr-o invitaţie la un Concert Cameral Instrumental în data de 14 Noiembrie şi la piesa de teatru „Cerere în căsătorie” pe 15 Noiembrie ambele la Auditoriumul „Joseph Schmidt”.

Bujanovschi Monica
Palatul Copiilor Suceava


Intră acum și în grupul de