Acasă Actualitate Nechifor: „Am dat azi un semnal politic extrem de puternic, care va...

Nechifor: „Am dat azi un semnal politic extrem de puternic, care va fi vazut de mediul de afaceri, dar si de locuitorii din Suceava si Cernauti”


Intră acum și în grupul de

Conferinta de presa

Catalin Nechifor, presedintele CJ Suceava:



“Chiar daca au trecut 4 ani de la ultima sedinta comuna Suceava-Cernauti, sunt convins ca intalnirile vor fi mai dese de acum incolo. Discutiile noastre vor continua. Una din temele de interes comun pe care vrem sa o punem in practica va fi dezvoltarea unei colaborari mai sanatoase in domeniul economic. A venit momentul sa profitam din punct de vedere economic de situatia internationala. Sunt premise si avantaje competitive care dau posibilitatea afacerilor.

Imi doresc ca la final de an cand va exista o stabilitate politica in ambele tari sa putem trece efectiv la colaborarea aceasta. Am dat azi un semnal politic extrem de puternic, care va fi vazut de mediul de afaceri, dar si de locuitorii celor 2 zone si vom realiza un cadru profitabil pentru Suceava si Cernauti.”

Mychail Papiev, guvernatorul regiunii Cernauti:

“Ce s-a intamplat azi e un eveniment care formeaza si istoria si situatia actuala a relatiilor bilaterale. Multumiri lui presedintelui Catalin Nechifor datorita caruia am avut posibilitatea sa ne intalnim la Suceava. Putem spune, la figurat, ca azi a avut loc sedinta comuna a Parlamentelor Bucovinei. Evaluarea evenimentelor de azi o vom primi de la cetateni un pic mai tarziu, in functie de ce vor simti familiile din cele doua zone. Nu intamplator, accentul a fost pus pe micul trafic de frontiera, caci sunt multe familii despartite de aceste frontiere. Un punct esential insa, e colaborarea in domeniul economic.

Bucovina ar putea deveni un culoar prin care sa treaca rutele din Balcani spre nordul Europei. Bucovina este tinutul in care merita sa traiesti, se spune la Cernauti. Si in sudul Bucovinei, datorita eforturilor depuse de administratia locala speram ca acest motto sa devina realitate.”

Florin Sinescu, prefectul judetului Suceava:

“E un moment important pentru ambele regiuni aceasta sedinta comuna. Colaborarea asta trebuie dezvoltata pe latura economica, turistica si educatie. Sunt mult mai multe lucruri care ne unesc decat cele care nespart. Vorbim de traditii si oameni care traiesc de o parte si de alta a frontierei care imparte Bucovina.”


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version