Prefectul Florin Sinescu da asigurari ca problema Termica va fi analizata in prima sedinta de Guvern


Intră acum și în grupul de

La Palatul Administrativ din municipiul Suceava s-a desfăşurat, luni, şedinţa Comisiei de Dialog Social, întrunită la solicitarea Sindicatului „Prometeu” Suceava din cadrul SC Termica SA Suceava şi care a avut drept temă analiza problemelor cu care se confruntă societatea de termoficare.

Potrvit unui comunicat al Prefecturii Suceava, şedinţa a fost prezidată de Florin Sinescu, prefectul judeţului Suceava, Ovidiu Doroftei, viceprimarul municipiului Suceava, Alexandru Rădulescu, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Suceava. La întâlnire au participat reprezentanţi ai sindicatelor de la SC Termica, reprezentanţi ai Adunării Generale a Acţionarilor şi Ovidiu Dumitrescu director general al SC Termica SA.

Sursa citată precizează că Iordănel Secrieru, preşedintele Sindicatului „Prometeu” Suceava, a reclamat întârzierea plăţilor salariale la SC Termica SA, tergiversarea achitării unor drepturi băneşti câştigate de către salariaţi în instanţă, lipsa măsurilor de protecţie socială pentru salariaţi în cazul în care societatea întră în insolvenţă sau faliment.

De asemenea a fost adusă în discuţie Hotărârea Consiliului Local Suceava prin care a fost redus capitalul social al SC Termica SA cu 70 milioane lei.
În comunicatul Prefecturii se arată că Ovidiu Doroftei, viceprimarul municipiului Suceava a precizat că există toată deschiderea pentru rezolvarea situaţiei termoficării oraşului şi a situaţiei SC TERMICA SA, având în vedere că peste 22.000 de locuinţe sunt conectate la sistemul centralizat de încălzire. Acesta a menţionat că o comisie desemnată de Consiliul Local Suceava este pe punctul de a finaliza analiza situaţiei patrimoniale de la SC Termica SA.

O altă solicitare a sindicaliştilor se referă la includerea SC Termica SA în anexa OUG 116/2006, ordonanţă ce conferă măsuri de protecţie socială pentru persoanele disponibilizate.

“Cred că este important ca această comisie de control să-şi finalizeze raportul ca să avem o imagine de ansamblu a situaţiei financiare a societăţii şi să putem aborda soluţii. În cursul zilei de sâmbătă la întâlnirea cu premierul Victor Ponta, împreună cu Ioan Cătălin Nechifor preşedintele CJ Suceava am abordat problema SC TERMICA SA Suceava şi vă asigur că va fi analizată cât de curând, în prima şedinţă de Guvern. Este foarte important ca cei peste 22.000 de consumatori din municipiul Suceava să beneficieze de căldură şi apă caldă, cum tot atât de important este ca cei 570 de salariaţi ai Termica să-şi primească salariile şi să-şi păstreze locul de muncă”, a precizat Florin Sinescu, prefectul judeţului Suceava.


Intră acum și în grupul de