Actiune de amploare a DIICOT. Aproape 100 de perchezitii domiciliare la traficantii de tigari din Moldova


Intră acum și în grupul de

Zeci de mascaţi au declanşat, marţi dimineaţă, sub coordonarea procurorilor DIICOT o acţiune în forţă în mai multe judeţe ale ţării, printre care şi Suceava. În cadrul acţiunii au fost vizate mai multe persoane suspectate că fac parte dintr-o reţea impresionantă de distribuţie ilegală de ţigări de contrabandă provenite din Ucraina şi Republica Moldova.

Potrivit datelor oferite de Centrul de informare a BCCO Suceava, marţi dimineaţă poliţiştii din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Botoşani, împreună cu poliţişti ai Serviciul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Botoşani şi procurori DIICOT – Biroul Teritorial Botoşani, au efectuat 98 de percheziţii domiciliare, pe raza judeţelor Botoşani, Suceava, Iaşi, Bacău şi în municipiul Botoşani.

Descinderea a fost una impresionantă, la acţiune participând şi poliţişti ai BCCO Iaşi, Bacău şi Bucureşti, ai Inspectoratelor de Poliţie ale Judeţelor Botoşani şi Iaşi şi ai Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi, beneficiind de suportul Direcţiei de Operaţiuni Speciale – IGPR şi al luptătorilor Inspectoratelor Judeţeane de Jandarmi Botoşani, Suceava şi Bacău.

La baza acţiunii au stat rezultatele cercetărilor efectuate, în perioada 2011 – 2012 în urma cărora „au fost identificate cinci grupări infracţionale, cu anumite conexiuni între ele, care au desfăşurat în mod repetat, activităţi de introducere în ţară, în mod ilegal, de cantităţi de ţigări peste limita prevăzută de lege, activităţi de colectare, deţinere, transport, preluare, depozitare şi vânzare a ţigărilor de provenienţă Ucraina şi Republica Moldova, cunoscând că acestea provin din contrabandă. Ţigaretele erau disimulate în caroseria maşinii sau în locaşuri special amenajate atât de către o parte din membrii grupărilor, cât şi de cetăţeni ucraineni şi moldoveni”.

După ce ţigările erau introduse în ţara noastră ele erau depozitate temporar la domiciliul membrilor grupării sau în alte locaţii prestabilite, după care prin diverşi membri se realiza distribuţia acestora pe piaţa neagră. Întraga activitate era bine planificată având un caracter de continuitate şi o structură bine organizată.

Întreaga acţiune se derula pe raza judeţelor Botoşani, Iaşi, Bacău, Suceava şi municipiul Bucureşti, fiind introduse în ţară peste 360.000 de pachete de ţigări de contrabandă provenind din Ucraina şi Republica Moldova.

„În continuare sunt cercetate 92 de persoane sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituire, aderare, sprijinire a unui grup infracţional organizat şi contrabandă”, ne-au mai comunicat sursele citate.


Intră acum și în grupul de