Ghita Ignat – „Ursul Carpatin”, cercetat penal pentru frauda informatica si efectuarea de operatiuni financiare in mod fraudulos


Intră acum și în grupul de

Renumitul luptător de MMA din judeţul Suceava, Ghiţă Ignat, cunoscut si sub numele de „Ursul Carpatin”, este cercetat penal pentru săvârşirea infracţiunilor de falsificare de carduri, furturi de date personale, fraudă informatică şi efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos.

Potrivit datelor obţinute de la procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Suceava, Ghiţă Ignat, în vârstă de 29 de ani, este acuzat că făcea parte dintr-o reţea în care mai activau doi suceveni, unul de 37 şi celălalt de 29 de ani. Acesteia i s-a alăturat o a doua grupare alcătuită din şase persoane cu vârste cuprinse între 22 şi 35 de ani din municipiul Bucureşti, Sibiu şi Paşcani.

„Prima grupare avea ca mod de operare montarea de dispozitive de skimming la bancomatele din oraşele de pe coasta de est a Australiei (Sidney, Melbourne şi altele) furând datele cardurilor bancare utilizate la aceste aparate, clonării ulterioare şi apoi retragerea frauduloasă a diferite sume de bani. Cea de-a doua grupare derula activităţi de phishing şi transferuri frauduloase de numerar”, ne-au comunicat sursele citate.

Specialistul în crearea dispozitivelor pentru furtul datelor de pe cardurile bancare era suceveanul de 37 de ani care primea de la Ghiţă Ignat aflat în perioada iunie – septembrie 2010, pe teritoriul Australiei, prin intermediul internetului datele obţinute. Acestea erau decodate şi trimise înapoi sportivului sucevean în vederea efectuării de retrageri frauduloase de numerar.

„Conform datelor furnizate de autorităţile australiene, în perioada iunie – septembrie 2010, au fost retraşi, în mod fraudulos, aproximativ 149.000 de dolari australieni, pe teritoriul acestui stat, de către Ghiţă Ignat şi complicele său. S-a stabilit, de asemenea, că au fost făcute retrageri similare şi de la ATM – uri din Malaezia şi Marea Britanie, totalizând aproximativ 16.000 de dolari australieni”, au mai adăugat sursele citate.

În colaborare cu cea de-a doua grupare, datele de carduri bancare obţinute, şi care aparţineau cu precădere unor cetăţeni englezi, erau trimise de membrii grupărilor prin adrese comune de e-mail, iar sumele retrase de pe carduri au fost transferate prin mai multe site-uri de transfer bancar şi schimb valutar pentru a li se pierde urma. Totodată, erau achiziţionate on-line bilete de avion, care erau apoi vândute la diferite persoane la jumătate de preţ.

În urma probatoriului administrat marţi dimineaţă au fost efectuate 13 percheziţii domiciliare, şase pe raza judeţului Suceava, patru pe raza municipiului Bucureşti, una în Iaşi şi una în Sibiu, pe numele celor nouă învinuiţi fiind emise mandate de aducere pentru audieri.

Reamintim că în luna decembrie a anului trecut, Ghiţă Ignat a deschis la Suceava, primul club de MMA din Moldova.

Vezi detalii


Intră acum și în grupul de