Candelabrul bisericii din Stroiesti, furat de hoti din curtea unui localnic


Intră acum și în grupul de

Candelabrul lăcaşului de cult din localitatea Stroieşti, judeţul Suceava, a dispărut fără urmă după ce persoane rămase deoacamdată necunoscute l-au furat din gospodăria unui localnic.

Potrivit datelor puse la dispoziţie de purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava, insp.princ. Ionuţ Epureanu, candelabrul era de culoare galbenă şi avea o greutate de aproape 20 de kilograme de acesta fiind ataşat şi un lanţ metalic de susţinere cu o lungime de circa cinci metri.

Candelabrul se afla în posesia stroieşteanului de aproximativ 3 ani de zile cu știrea preotului paroh, pentru recondiționare. În noaptea de marţi spre miercuri însă, în jurul orelor 23:40, după ce a auzit câinii lătrând, a ieșit afară, ocazie cu care a constatat că dintr-o anexă din curtea locuinței a fost sustras candelabrul bisericesc.
Din verificările efectuate a rezultat faptul că autorii au escaladat gardul din spatele anexei, îndoind plasa de gard, ușa de acces în anexă fiind neasigurată.

Cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat, în vederea identificării autorilor şi recuperării prejudiciului.


Intră acum și în grupul de