Nesimtire totala. Hotii de fier vechi au distrus lucrarile de indiguire efectuate pe raul Siret


Intră acum și în grupul de

Un gest de inconştienţă pură sau nesimţire totală din partea hoţilor de fier vechi a fost înregistrat pe raza localităţii Zvoriştea, judeţul Suceava. Aici persoane rămase deocamdată necunoscute au distrus lucrările de îndiguire efectuate pe albia râului Siret sustrăgând cofrajele metalice folosite în acest sens.

Din datele obţinute de la Biroul de presă din cadrul IPJ Suceava, furtul a avut loc pe parcursul nopţii de marţi spre miercuri, lipsa cofrajelor fiind descoperită de muncitori a doua zi dimineaţă când au revenit la lucru.

„Echipa operativă care s-a deplasat la fața locului a constatat că o societate comercială din Suceava, are ca punct de lucru „Amenajarea Hidrotehnică Vîrfu Cîmpului”, unde construieşte un dig pe râul Siret, situat în satul Zvoriștea. Pe digul respectiv o echipă de muncitori lucrează la montarea prefabricatelor „sparge-val”, la îmbinarea acestora folosindu-se cofraje metalice, pentru turnarea betonului”, ne-au comunicat sursele citate.

Pe parcursul zilei de marţi, muncitorii au montat un număr de 18 perechi de cofraje, turnând beton între acestea, rămânând peste noapte pentru a se usca betonul. Când au revenit la lucru miercuri, în jurul orelor 07:30, lucrătorii au constatat că au fost sustrase 13 perechi de cofraje, având o greutate totală de aproximativ 1.300 kg, la fața locului rămânând doar 5 perechi, care nu au putut fi sustrase, hotii neputând desface toate șuruburile.

Autorilor nu le-a păsat nici un moment ca distrug lucrările ce se efectuează în vederea protejării populaţiei din localitate de posibile inundaţii care au afectat grav judeţul Suceava în două rânduri în ultimii patru ani.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat pentru identificarea autorilor şi recuperarea prejudiciului estimat la valoarea de peste 80 de milioane de lei vechi.


Intră acum și în grupul de