O adevarata tutungerie, descoperita in celula unui detinut sucevean din Penitenciarul Botosani


Intră acum și în grupul de

Lucrători din cadrul Poliţiei municipiului Suceava însoţiţi de procurori DIICOT au efectuat pe parcursul zilei de joi patru percheziţii domiciliare în vederea destructurării unei reţele de traficanţi de ţigări de contrabandă.

Potrivit datelor obţinute de la purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava, insp.princ. Ionuţ Epureanu, trei dintre percheziţii au fost efectuate în localităţile Adâncata, Şcheia şi municipiul reşedinţă de judeţ, iar una dintre ele a fost derulată în celula unui sucevean de 42 de ani, deţinut al Penitenciarului Botoşani.

În celula traficantului, poliţiştii au găsit o adevărată tutungerie fiind ridicate în vederea confiscării aproape 800 de pachete de ţigări provenite din republica Moldova.

În urma acţiunii, conform surselor citate „au fost conduşi la sediul poliției cinci suspecţi de comiterea infracţiunii de contrabandă, inclusiv persoana încarcerată, care a fost transferat din Penitenciarul Botoşani”. De altfel, cercetările efectuate au stabilit că deţinutul era chiar şeful şi cel care-i coordona telefonic pe membrii grupării, trei dintre ei cu vârste cuprinse între 30 şi 57 de ani, din municipiul Suceava, iar alţi trei din comuna Adâncata.

Aceştia preluau ţigările din zona Brodina a frontierei cu Ucraina, le aduceau în municipiul Suceava, după care le valorificau la diferiţi intermediari, banii fiind împărţiţi conform dispoziţiilor şefului.

Faţă de doi dintre traficanţi, procurorul care supraveghează cauza a dispus reţinerea pe o perioadă de 24 de ore, urmând să fie prezentaţi instanţei de judecată, cu propunerea de arestare preventivă.


Intră acum și în grupul de