Falsii comerciati ambulanti au reusit sa pacaleasca inca o batrana din judetul Suceava


Intră acum și în grupul de

Falşii comercianţi ambulanţi au reşit să păcălească o nouă persoană din judeţul Suceava şi să o lase fără economiile strânse cu greu chiar dacă victima a încercat să fie atentă şi să nu se lase păcălită.

Potrivit IPJ Suceava, victima este o femeie în vârstă de 79 de ani din localitatea Ciprian Porumbescu care a fost lăsată fără suma de 1.300 de lei chiar pe parcursul dimineţii Zilei Naţionale a României.

Din cercetările efectuate a rezultat că în timp ce bătrâna se afla la domiciliul său, la poartă au venit trei persoane de sex masculin, care i-au cerut să le vândă cupoane de pensie contra sumei de 50 lei pentru fiecare cupon.

„Cu toate că partea vătămată le-a solicitat celor trei persoane să aștepte la poartă până le va aduce cupoanele din casă, două dintre acestea au intrat în curtea locuinței, așteptând în fața ușii de acces în locuință, iar cea de-a treia persoană s-a deplasat la autoturismul lăsat pe drumul comunal, la o distanță de aproximativ 500 de metri de casă” ne-au comunicat sursele citate.

Imediat după ce bătrâna a ieșit din casă cu trei cupoane de pensie, una din cele două persoane a fost de acord să cumpere doar un cupon cu suma de 50 lei, înmânându-i acesteia o bancnotă de 200 lei, solicitându-i rest. Femeia a intrat în bucătăria de vară și a scos de sub salteaua patului suma de 1.300 de lei, bani ce îi ținea într-o batistă, a luat din aceștia 100 lei, iar de pe masă a mai luat 50 lei, revenind afară cu cei 150 lei, dându-le restul cumpărătorilor şi lăsând batista cu restul de bani pe patul din bucătărie.

„Cele două persoane au ieșit din curte, iar la scurt timp s-au întors în curtea bătrânei, care se afla în șură. Una din persoane i-a solicitat o bucată de sârmă, ținând-o de vorbă, iar cea de-a doua persoană a intrat în bucătăria de vară, sustrăgând de pe salteaua patului batista cu suma de 1.200 lei, după care au plecat” au mai adăugat sursele citate.

Acum cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat, în vederea identificării autorilor şi recuperării prejudiciului.


Intră acum și în grupul de