Un bacauan spargea apartamente din Suceava pentru a face rost de bani ca sa joace la pacanele


Intră acum și în grupul de

Poliţiştii au reuşit, pe parcursul zilei de miercuri, în continuarea cercetărilor efectuate cu privire la furturile comise în mai multe locuinţe de pe raza municipiului Suceava, să identifice şi să-l reţină pe autorul acestora.

Potrivit Biroului de presă din cadrul IPJ Suceava, în toate cele 10 cazuri înregistrate doar pe parcursul lunii noiembrie a acestui an, modul de operare era acelaşi. Hoţul intra în apartament prin „ruperea butucului” de la sistemul de închidere al uşii de acces în locuinţă.

Conform aceloraşi surse, autorul spargerilor a fost identificat în persoana unui tânăr de 33 de ani din comuna Traian, judeţul Bacău. Spărgătorul fura tot ce i se părea mai de preţ, o atenţie deosebită acordând bijuteriilor, valoarea totală a prejudiciului lăsat în urmă fiind de peste 330 de milioane de lei vechi.

„Bunurile sustrase au fost valorificate de către autor la diferite case de amanet şi la diferiţi cumpărători ocazionali, iar sumele de bani obţinute au fost cheltuite în scop propriu precum şi la sălile de jocuri mecanice din municipiu. De asemenea, cu ocazia cercetărilor au fost ridicate unelte folosite de autor la ruperea butucului yalelor, precum şi bonuri de la jocuri mecanice în valoare de peste 16.500 lei”, ne-au mai comunicat sursele citate.

În baza probatoriului administrat, s-a dispus începerea urmăririi penale şi reţinerea pe timp de 24 de ore a tânărului fiind introdus în arestul IPJ Suceava şi urmând să fie prezentat instanţei de judecată cu propunerea de arestare preventivă.


Intră acum și în grupul de