Politistii au reusit sa destructureze o reţea specializată în furturi din ATM-uri din judeţul Suceava


Intră acum și în grupul de
Un botoşănean a fost reţinut marţi, iar alte trei persoane din care doi botoşăneni şi un sucevean sunt suspectaţi că fac parte dintr-o reţea care era specializată în furturi din ATM-uri de pe raza judeţului Suceava.
Conform informatiilor furnizate de IJP Suceava, în perioada august – octombrie 2012, mai multe agenţii bancare de pe raza judeţului Suceava au sesizat că ATM-urile pe care le au amplasate au avut urme de forțare la fanta de eliberare a numerarului sau sunt blocate.
BANICercetările în aceste cazuri au fost desfăşurate de poliţiştii Serviciului Investigații Criminale – IPJ Suceava, fiind evidenţiate cinci furturi.
Dosarul penal a fost instrumentat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, iar din investigaţii a rezultat că este vorba despre un grup infracțional specializat în furtul din ATM-uri, prin modul de operare ”cash trapping”.
În urma cercetărilor efectuate şi a probatoriului administrat, a fost dispusă începerea urmării penale față de patru persoane, iar marţi au fost efectuate patru percheziții domiciliare, trei în județul Botoșani și una în județul Suceava.
Poliţiştii suceveni, cu sprijinul Serviciului Investigații Criminale și S.A.S. din cadrul I.P.J. Botoșani, au identificat mai multe telefoane mobile, carduri bancare, sume de bani, alte bunuri şi înscrisuri pentru completarea probatoriului.
Totodată, au fost duși la sediul I.P.J. Suceava doi din cei patru învinuiți şi a fost dispusă reţinerea pentru 24 de ore a unui tânăr în vârstă de 26 de ani din comuna botoşăneană Dersca, acesta fiind cercetat pentru furt calificat şi va fi prezentat Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 29 zile.
De asemenea, s-a dispus continuarea cercetărilor în stare de libertate față de un tânăr în vârstă de 26 de ani din comuna botoşăneană Şendriceni, pentru tentativă de furt calificat.
Cercetările sunt continuate în vederea stabilirii participaţiei fiecăruia la comiterea infracţiunilor şi luării măsurilor preventive ce se impun faţă de aceştia.

Intră acum și în grupul de