„Theodora Rusu – 10 ani”, expozitie de grafica, pictura si caricatura la Muzeul de Stiinte ale Naturii din Suceava


Intră acum și în grupul de

La Muzeul de Ştiinţe ale Naturii din municipiul Suceava va fi vernisată miercuri, la ora 12.00, expoziţia de grafică, pictură şi caricatură intitulată „Theodora Rusu – 10 ani”.

,, Expoziţia cuprinde 35 de compoziţii plastice, grafică, pictură, caricatură, pe diferite subiecte. Theodora Rusu, 10 ani, este descoperită, formată şi promovată de mine, la cursurile mele, încă de la vârsta de 7 ani. Spirit prolific, rafinat, extrem de imaginativ, cu o forţă creatoare de excepţie, impresionează prin UNIVERSUL unic, original, pe care şi-l defineşte în fiecare desen al său.

Rar mi-a fost dat să întâlnesc atâta fluiditate a actului artistic, la un copil! Sunt uluită de fiecare dată, urmărind traiectul creionului, al peniţei, al penelului Theodorei, care aproape într-un mod magic, efervescent şi sigur, umple suprafata albă a unei coli de orice dimensiune ar fi, controlând,     într-un echilibru pefect, intuitiv, întreaga compoziţie pe care şi-o plămădeşte. Orice temă primeşte, face din ea o lume, o lume complexă cu personaje ce au atitudine, mişcare, relaţionează cu celelalte elemente compoziţionale, reuşind să mă surprindă mereu prin ineditul atmosferei din desenele, picturile sau caricaturile sale. Spirit extrem de rafinat, în trup angelic, cu o privire luminoasă şi atitudine de artist elegant, Theodora dovedeşte inteligenţă artistică remarcabilă, îmbinată cu un talent absolut aparte, ce emană forţă artistică, prin ceea ce ,, spune”, fară cuvinte, doar cu formele, culorile, simbolurile pe care foloseşte ca LIMBAJ, către semenii ei.

În caricaturile sale, se poate descoperi un umor la fel de rafinat, ca şi structura sa. Îşi creează metaforele aproape înţelept, ca şi când în trupul ei fraged, de copilă curată, ar sălăşlui un suflet profund cunoscător al sensurilor adânci ale lucrurilor. N-o văd niciodată râzând în hohote, ca un copil pus pe nazbâtii plastice, de dragul manifestării libere, doar zâmbeşte cu tâlc, înţelegând pe dată orice sens al lucrurilor, din jurul său. E cu siguranţă un vârf al generaţiei sale, într-ale artei, iar marile izbânzi artistice nu vor întârzia să apară.

Are deja premii, diplome, distincţii obţinute la concursuri naţionale pe temă ecologică şi selecţii în etapa finală şi expoziţii la saloane internaţionale, Japonia, Polonia,” a declarat PAULA ŞALAR grafician şi profesor.

Expoziţia  se bucură se sprijinul Muzeului Bucovinei Suceava, Muzeului de Ştiinţe ale Naturii şi de Academia Liberă de Grafică „Paula Şalar” Suceava şi va fi deschisă în perioada 19 decembrie 2012- 31 decembrie 2012.


Intră acum și în grupul de