Gater salvat de la distrugere totala de pompierii militari din Falticeni


Intră acum și în grupul de

Pompierii militari din cadrul Detaşamentului Fălticeni, judeţul Suceava, au reuşit să salveze de la distrugere totală un gater din satul Poiana Mărului, comuna Mălini.

Aici, vineri seara, în jurul orelor 20:30, flăcările au cuprins o clădire ridicată din material lemnos care deservea ca spaţiu destinat serviciului de pază al societăţii, pe o suprafaţă de 35 de metri pătraţi, existând oricând pericolul de propagare al incendiului la un depozit de combustibil şi la un depozit de cherestea. În sprijinul pompierilor militari au venit şi voluntarii de la SVSU Mălini împreună cu personalul de la locul intervenţiei.

Cauza probabilă de producere a incendiului, stabilită după cercetările efectuate la faţa locului, a fost un scurtcircuit electric produs din cauza unui conductor defect s-au neizolat corespunzător.

Sâmbătă, în jurul orelor 02:30, pompierii militari de la Detaşamentul Suceava au intervenit pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la o locuinţă particulară din satul Ilişeşti. Când au ajuns echipajele la faţa locului, flăcările înghiţiseră deja acoperişul casei de locuit pe o suprafaţă de aproximativ 100 de metri pătraţi, existând pericolul de propagare a incendiului la întreaga locuinţă şi la un depozit de furaje aflat în apropiere.

Tot sâmbătă, dar aproape de orele prânzului şi pompierii militari de la Garda de intervenţie Siret au fost chemaţi în ajutor aceştia deplasându-se în localitatea Gropeni, comuna Bălcăuţi pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la o locuinţă particulară. „La sosirea echipajelor la locul intervenţiei ardeau cu flacără mobilierul din dormitor şi aparatură electrocasnică, cu pericol de propagare la întreaga locuinţă” ne-a comunicat Biroul de relaţii publice din cadrul ISU Suceava. În acest caz tot necazul a pornit de la o lumânăare aprinsă şi lăsată nesupravegheată.

Din fericire în toate cazurile prezentate nu s-au înregistrat victime omeneşti.


Intră acum și în grupul de