560 de suceveni s-au programat deja on-line pentru schimbarea permisului auto


Intră acum și în grupul de

De miercuri după amiaza şi până joi la prânz, un număr de 560 de persoane s-au programat on-line pe site-ul Prefecturii pentru preschimbarea permisului auto, a declarat prefectul de Suceava, Florin Sinescu. Reprezentantul Guvernului în teritoriu a explicat că persoanele care se programează on-line se prezintă la un ghişeu special, în ordinea şi la ora generată de sistem în momentul programării. „Am luat hotărârea să activăm sistemul de programări în sistemul on-line şi pentru preschimbarea permiselor auto pentru a decongestiona din aglomeraţia creată în aceste zile la ghişeele Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatricularea Vehiculelor Suceava. Mă bucur că sucevenii au fost receptivi la iniţiativa noastră şi s-au programat într-un număr mare în sistemul on-line”, a precizat prefectul, care a menţionat că se mai pot face programări on-line pentru zilele de 16, 17 şi 18 ianuarie.

florin sinescu 2El a arătat că, totodată, la ghişeele Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatricularea Vehiculelor Suceava se prezintă şi alţi suceveni care doresc preschimbarea permisului auto, aceştia obţinând bon de ordine. „Numărul de procesări este zilnic de aproximativ 600”, a spus Sinescu. El a precizat că prin programările on-line s-a constatat o reducere a aglomeraţiei de la ghişee. „Vizibil se vede diferenţa că nu mai este aceeaşi aglomeraţie la ghişee”, a declarat prefectul.

De la începutul anului sute de suceveni se înghesuie zilnic la Serviciul de Înmatriculări şi Permise Auto pentru a-şi schimba permisele, fiind făcute liste de aşteptare cu câteva ore înaintea începerii programului de lucru, motiv pentru care Prefectura Suceava a decis să facă programări online pe site-ul instituţiei.

Prefectul de Suceava, Florin Sinescu, a declarat, miercuri, că sute de persoane vin zilnic să-şi schimbe permisul auto, deşi unele au permisul doar de doi ani şi a precizat că Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatricularea Vehiculelor a ajuns să emită zilnic între cinci sute şi şase sute de dovezi înlocuitoare pentru permise de conducere. El a făcut apel către suceveni să înţeleagă că toate permisele de conducere pe care le au acum nu îşi pierd valabilitatea şi a atras atenţia că poate exista riscul ca unele persoane să aibă afecţiuni pe care nu le cunosc şi care ar putea să îi împiedice să conducă un autoturism în condiţii de siguranţă rutieră.


Intră acum și în grupul de