Braconieri surprinsi de politisti in flagrant la Prelipca


Intră acum și în grupul de

Activitatea intensă depusă de un grup de braconieri pe parcursul zilei de sâmbătă a fost oprită brusc de poliţişti care i-a prins în flagrant pe raza localităţii Prelipca, oraşul Salcea.

Din datele obţinute de la Compartimentul de informare publică din cadrul IPJ Suceava, incidentul a avut loc în jurul orelor 13:00 după ce poliţiştii au fost semnalaţi telefonic că pe un câmp de pe raza satului se află un grup de persoane care vânează ilegal, folosind ogari.

„La faţa locului s-au deplasat cadre ale Poliției orașului Salcea, împreună cu lucrători din cadrul Postului de Poliție Dumbrăveni, ocazie cu care, pe câmpul situat între calea ferată Suceava-Verești și satul Prelipca, care face parte din fondul de vânătoare nr. 56 Salcea, a fost identificat un grup de  mai multe persoane, care dirijau la vânătoare mai mulți câini de rasă Ogari” ne-au comunicat sursele citate.

Imediat poliţiştii au trecut la somarea verbală a celor prezenţi trecându-se la urmărirea grupului. La un moment dat însă braconierii au fugit care cum în mai multe direcţii dar poliţiştii au reuşit totuşi să prindă doi dintre participanţi, un tânăr de 18 ani şi un bărbat de 48 de ani, ambii din localitate.

Celor doi l-i s-au întocmit dosare de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunilor de ”vânarea fără permis și fără autorizație de vânătoare legală și vânarea prin folosirea ogarilor sau a metișilor de ogari” cercetările fiind continuate pentru identificarea tuturor participanţilor la acţiunea de braconaj şi tragerea lor la răspundere.


Intră acum și în grupul de