Datoriile Termica la furnizorul de carbune vor fi achitate esalonat pana la finele lunii mai


Intră acum și în grupul de

Prefectul de Suceava, Florin Sinescu, a avut, marţi, o întâlnire cu reprezentanţii furnizorului de cărbune al Termica SA, Unicom Holding SA la care au participat primarul Sucevei, Ion Lungu, directorul Termica SA, Ovidiu Dumitrescu şi administratorul public al judeţului Suceava, Lăcrămioara Loghin, pentru a analiza situaţia privind plăţile pe care societatea de termoficare trebuie să le facă pentru cărbunele livrat şi stabilirea unui grafic concret de recuperare datoriilor.

Florin Sinescu

Reprezentantul Guvernului în teritoriu a spus că, în urma discuţiilor, s-a stabilit că suma de peste 40 de milioane de lei, reprezentând contravaloarea cărbunelui livrat, va fi achitată eşalonat până la sfârşitul lunii mai 2013, fiind stabilit şi un grafic complet de recuperare a restanţelor. Sinescu a explicat că plata datoriei societăţii de termoficare se constituie din subvenţiile pentru încălzire, sumele obţinute din vânzarea energiei electrice şi sumele încasate de la populaţie.  El a spus că dacă pentru primele două componente există certitudinea asigurării sumelor, populaţia însă are datorii vechi, din iarna trecută. „Facem din nou un apel către populaţie să îşi achite facturile restante la încălzire, pentru a se putea evita sistarea furnizării de energie termică racordaţi la sistemul de termoficare, pe timp de iarnă”, a spus Sinescu.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a avertizat săptămâna trecută că există riscul sistării furnizării de agent termic în sistemul centralizat întrucât rezervele de cărbune ajung doar până la sfârşitul lunii ianuarie. El a atras atenţia că deşi a lansat un program de recuperare a datoriilor populaţiei către Termica SA acestea au crescut în ultimele trei luni ajungând la 21,5 milioane de lei.


Intră acum și în grupul de