Noul Cod Rutier intra in vigoare din 19 ianuarie. Vezi principalele modificari


Intră acum și în grupul de

politia rutiera

Codul rutier va suferi modificari importante din 19 ianuarie 2013, cand noile reglementari din legislatia rutiera vor intra in vigoare, informează site-ul avocat.net.

Scuterele pot fi conduse numai cu permis

Potrivit noilor reglementari, aplicabile de la 19 ianuarie 2013, mopedele sunt considerate autovehicule, ceea ce inseamna ca pentru a le conduce este nevoie de permis de conducere.

Examinarea medicală, obligatorie la fiecare reinnoire de permis

Noile reglementari rutiere stabilesc ca din 19 ianuarie prelungirea valabilitatii administrative a permisului de conducere este conditionata de efectuarea verificarii medicale corespunzatoare categoriilor de permis detinute.

Bicicliștii, sancționați dacă încalcă regulile de circulație

Noile reguli de circulație prevăd că, dacă un drum este prevăzut cu o pistă specială destinată bicicletelor, acestea vor fi conduse numai pe pista respectivă. In plus, conform noilor prevederi, Codul rutier mai include în categoria contravențiilor care vor fi sancționate cu amenzi din clasa a III-a de sancțiuni (de la 6 la 8 puncte-amendă) și „nerespectarea normelor privind circulația bicicletelor”, informează site-ul avocat.net care prezintă și alte modificări aduse codului rutier.


Intră acum și în grupul de