Vanator rupt de beat, prins de politisti dupa o urmarire cu masinile pe drumurile din judet


Intră acum și în grupul de

Un bărbat în vârstă de 62 de ani din localitatea Hînţeşti, judeţul Suceava, s-a ales cu dosar penal după ce, rupt de beat, s-a suit la volanul autoturismului proprietate, refuzând să oprească la semnalele poliţiştilor.

Potrivit datelor obţinute de la Biroul de presă din cadrul IPJ Suceava, omul, care este şi vânător, a dat nas în nas cu un echipaj de poliţie pe când se deplasa duminică, în jurul orelor 17:00, pe DN 29 pe raza comunei Dumbrăveni. În urma semnalelor acustice şi luminoase efectuate cu autospeciala poliţiei, bărbatul a demarat în trombă cu maşina încercând să scape.

politie urmarire

„Imediat, s-a procedat la urmărirea autoturismului, care s-a deplasat spre comuna Siminicea, iar la intrarea în localitate a oprit. Când autospeciala poliţiei a oprit lângă maşină, aceasta a demarat  şi s-a pus din nou în mişcare. În interiorul comunei, într-o curbă, conducătorul auto aflat la volanul autovehiculului urmărit, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers şi a intrat într-un mal de zăpadă”, ne-au comunicat sursele citate.

Cu ocazia legitimării, a fost identificat conducătorul autocare fiind testat cu aparatul etilotest a rezultat o alcoolemie de 0,71 mg/alcool pur în aerul expirat şi i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. Şoferul turmentat a fost supus şi unui control corporal asupra lui fiind găsită o centură specifică, pe care avea un număr de 36 de cartușe de vânătoare, iar pe bancheta din față a maşinii se afla şi o pușcă de vânătoare, având 2 cartușe introduse pe țevi.

„Cu ocazia audierii, bărbatul a prezentat polițiştilor permisul port-armă, pentru arma de vânătoare găsită în autoturismul său, precum și permisul de vânător permanent, precizând faptul că tocmai s-a întors de la o partidă de vânătoare”, ne-a comunicat IPJ Suceava adăugând că în cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică în sânge mai mare decât prevederile legale, bărbatul fiind şi sancţionat contravenţional pentru pentru transportul armelor de vânătoare fără îndeplinirea condițiilor legale.


Intră acum și în grupul de