Acasă Actualitate Sucevenii ce au platit taxele locale pe 2013 vor achita diferenta de...

Sucevenii ce au platit taxele locale pe 2013 vor achita diferenta de indexare pana in octombrie (VIDEO)


Intră acum și în grupul de
baniSucevenii care au plătit deja taxele locale pentru întreg anul 2013 stabilite la nivelul anului 2012 şi au beneficiat de reducerea de zece procente vor trebui să achite până în 30 septembrie şi diferenţa de 16,05 la sută cu care urmează să fie indexate taxele din municipiu.
Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că după modificarea Codului Fiscal prin care se prevede că primăriile nu pot menţine taxele locale la nivelul de anul trecut decât dacă nu au niciun fel de datori şi nu îşi afectează veniturile proprii, va fi obligat să indexeze taxele locale printr-o nouă hotărâre. El a arătat că imediat ce modificarea Codului Fiscal este publicată în Monitorul Oficial, va convoca o şedinţă „de îndată” a Consiliului local prin care taxele vor fi indexate cu rata inflaţiei din ultimii trei ani.
Întrebat care va fi situaţia sucevenilor care deja au achitat taxele locale pentru întreg anul 2013 pentru a beneficia de reducerea de zece procente, primarul a spus că aceştia vor trebui să achite diferenţa până în data de 30 septembrie, dar că li se va aplica bonificaţia de 10 la sută şi la această sumă. El a mai arătat că în prima săptămână s-au plătit taxele locale pentru peste o mie de locuinţe.
Totodată, Ion Lungu a arătat că propunerea sa de la începutul anului prin care se intenţiona majorarea taxelor locale cu rata inflaţiei şi scăderea taxei pentru salubritate cu 25 la sută, astfel încât taxarea totală să nu crească, nu mai poate fi aplicată în noile condiţii.
Consiliul Local Suceava a votat, în 12 ianuarie, în unanimitate, menţinerea taxelor locale la nivelul din anul 2012 în baza Ordonanţei adoptată de Guvern care permite autorităţilor locale să reducă în 2013 nivelul taxelor şi impozitelor locale. Primăriile care menţin taxele locale la nivelul de anul trecut nu vor mai putea recurge la această măsură decât dacă nu au niciun fel de datorii şi nu îşi afectează astfel veniturile proprii, în caz contrar fiind obligate de Guvern să indexeze taxele şi impozitele prin noi hotărâri potrivit modificării Codului Fiscal.

Intră acum și în grupul de



Exit mobile version