„Danezul”, condamnat la 22 de ani de inchisoare, prins cand s-a intors din Italia


Intră acum și în grupul de

Un bărbat de 45 de ani din judeţul Suceava, urmărit internaţional pentru o crimă comisă în anul 2008, a fost prins de poliţişti şi introdus, joi, în arestul IPJ Suceava. Este vorba despre un fost bodyguard al unei discoteci din localitatea Măzănăeşti, Ioan Lucaci, cunoscut sub porecla de „Danezul”.

Potrivit datelor obţinute de la purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava, insp.princ. Ionuţ Epureanu, pe numele bărbatului, Tribunalul Suceava a emis pe 14 noiembrie 2012 un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, prin care a fost condamnat la 22 ani închisoare pentru omor calificat.

arest

Probatoriul administrat împotriva suceveanului a stabilit că „împreună cu încă două persoane, patronul discotecii, Ion Pop alături de Constantin Hogea, în noaptea de 21/22 mai 2008, a tăbărât asupra unui tânăr din Brăieşti venit la discotecă împreună cu alţi doi prieteni. Scandalul a început la ieşirea de la discotecă, în jurul orelor 02:00 când victima a fost abandonată de prieteni după un conflict spontan iscat între ei şi C-tin Hogea (condamnat şi el la 22 de ani de puşcărie). Agresorii l-au lovit atunci cu sălbăticie pe tânăr cu pumnii şi picioarele, precum şi cu o bâtă de baseball, în zone vitale ale corpului, producându-i leziuni ce au condus ulterior la decesul lui”.

Patronul discotecii a primit o pedeapsă de 18 ani de închisoare, iar „Danezul” a fost pus în urmărire prin dispoziţie a IGPR-ului (Inspectoratul General al Poliţiei Române), fiind semnalat şi pe plan internaţional. De asemenea, bărbatul a fost inclus şi în lista celor mai căutaţi urmăriţi la nivel internaţional denumită „MOST WANTED”.

„Din activităţile investigative specifice a reieşit că urmăritul s-a întors la domiciliu în noaptea de miercuri spre joi, revenind dintr-un stat european unde se sustrăgea executării pedepsei. Astfel, o echipă complexă formată din 12 poliţişti judiciarişti şi luptători SAS au depistat persoana condamnată, au reţinut-o şi au încarcerat-o în Arestul IPJ Suceava”, ne-a mai declarat Ionuţ Epureanu.


Intră acum și în grupul de