Ilie Nita, vicepresedinte al CJ Suceava, in locul lui Alexandru Baisanu (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

nechifor si ilie nita

Ilie Niţă, vicepreşedinte al PNL Suceava, a fost ales, marţi, cu 21 de voturi pentru şi 14 împotrivă, vicepreşedinte al CJ Suceava, în locul rămas vacant prin demisia liderului PNL Suceava, Alexandru Băişanu, care a fost ales deputat.  După şedinţa CJ Suceava, preşedintele instituţiei, Cătălin Nechifor, a spus într-o conferinţă de presă că Ilie Niţă a fost ales în funcţie prin votul secret al consilierilor judeţeni şi nu comentează votul acestora. El a fost întrebat dacă Niţă, ce a avut probleme fiind cercetat penal, va afecta imaginea CJ Suceava, Nechifor a spus că acesta ar trebui să-şi clarifice situaţia. „Dacă sunt elemente de clarificat, trebuie să le clarifice. Prezumţia de nevinovăţie se aplică şi în acest caz, dar sper să se clarifice în timp util”, a spus Nechifor.

Om de afaceri local, Ilie Niţă a fost cercetat penal în două cauze pentru emiterea unei file CEC căreia îi lipseşte unul dintre elementele esenţiale. Liberalul a mai fost acuzat şi de furt după ce în 2010 a cerut muncitorilor de la firma sa să demonteze coşul de fum de la centrala termică a grădiniţei din Udeşti, luând, totodată, şi mai multe componente de la instalaţia din camera centralei pe motiv că Primăria nu i-a plătit lucrările.

Noul vicepreşedinte al CJ Suceava, Ilie Niţă, a declarat că nu este urmărit penal în nici un dosar. El a precizat că a primit neînceperea urmăririi penale atât în cazul în care era acuzat de furt de la grădiniţa din Udeşti şi în cel privind emiterea de file CEC. „Nu există nicio urmărire penală”, a spus Niţă. El a mai declarat că se va retrage din firmele pe care le deţine. „Am timp 30 de zile să mă retrag din firme”, a spus noul vicepreşedinte al CJ Suceava. Ilie Niţă activează în domeniul constucţiilor şi deţine o firmă prin care administrează un cimitir din municipiul Suceava.


Intră acum și în grupul de