Morminte din Cimitirul Salcea, distruse de hoţii de fier vechi


Intră acum și în grupul de

Mai multe morminte din cimitirul existent pe raza localităţii Salcea, judeţul Suceava, au fost distruse de hoţii de fier vechi. Distrugerile au fost observate luni după-amiază când a fost sesizată şi Poliţia oraşului Salcea.

De la unul dintre morminte, autorii, persoane rămase deocamdată necunoscute, au rupt şase stâlpi din mozaic şi au sustras ţevile ornamentale din inox care înconjurau locul de vechi.

cimitir

“Cu ocazia cercetărilor s-a constatat că şi de la alte morminte din acelaşi cimitir au fost sustrase ţevi  ornamentale de inox iar din estimarea provizorie, s-a stabilit că valoarea prejudiciului cauzat ar fi de circa 2.000 de euro (contravaloarea a peste 320 de metri liniari de țeavă sustrasă) și 6.300 de lei (contravaloarea stâlpilor ornamentali rupți)”, ne-a declarat insp.princ. Ionuţ Epureanu, purtător de cuvânt în cadrul IPJ Suceava adăugând că cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de “furt calificat şi distrugere” fiind dispuse măsurile necesare pentru identificarea autorilor şi recuperarea prejudiciului.


Intră acum și în grupul de