IPS Pimen: „Educatia tineretului comunist avea multa moralitate” (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

IPS Pimen

IPS Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, a declarat, vineri, în cadrul Reuniunii semestriale de management instituţional, că elevii din ziua de azi nu mai sunt la fel de respectuoşi ca cei din generaţiile trecute, apreciind că „educaţia tineretului comunist avea multă moralitate”.

Înaltul Ierarh a împărtăşit celor prezenţi la eveniment o parte din experienţele pe care le-a trăit în prezenţa tinerilor din ziua de azi, despre care spune că sunt foarte influenţaţi de ceea ce văd la televizor.

„Educaţia tineretului comunist avea multă moralitate, comparativ cu educaţia pe care o primesc tinerii de astăzi (…). Am luat iniţiativă şi am tipărit la Editura Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor cartea unui mare om, dr. Fr. W. Forster, << Îndrumarea vieţii >> , o carte care vorbeşte despre principii sănătoase de viaţă, aşa cum erau odinioară”, a arătat Pimen.

Înaltul Ierarh a mai adăugat că după ce a avut posibilitatea să stea mai mult în afara ţării,  a ajuns la următoarea concluzie: „Nu vom propăşi niciodată economic sau sufleteşte decât prin cinste şi muncă. Cea mai de preţ dovadă pentru om este munca. De la muncă copiii sunt sustraşi prin posibilităţile moderne, pentru că au totul de-a gata”.


Intră acum și în grupul de