Cinci parcari supraterane multietajate ar putea fluidiza traficul din municipiul Suceava (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

După ce în centrul municipiului Suceava au fost construite două parcaje subterane, următorul proiect pentru fluidizarea traficului în oraş este de construcţie a unor parcări supraterane multietajate. Declaraţia a fost făcută, miercuri, de primarul Sucevei, Ion Lungu, în cadrul unei conferinţe de presă.

Edilul-şef al municipiului reşedinţă de judeţ a arătat că în bugetul local pentru anul 2013 vor fi prevăzute fonduri pentru realizarea studiilor de oportunitate, de prefezabilitate, de amplasament şi de soluţie tehnică pentru cinci parcaje supraetajate. Potrivit lui Ion Lungu, costul unei parcări de acest tip se ridică între 1,5-2 milioane de euro.

Una dintre aceste parcări urmează să fie construită lângă sediul Primăriei, una în zona pieţei centrale, alte trei în cartierele Obicine, George Enescu şi Burdujeni.

Primele două parcări publice subterane din municipiul Suceava, construite cu 24,3 milioane de lei prin Programul Operaţional Regional, au fost inaugurate la 1 decembrie 2012, cu jumătate de an în avans faţă de contractul de execuţie.


Intră acum și în grupul de