Facilitati speciale pentru cei care vor vrea sa investeasca in noua zona industriala a Sucevei (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

ion lungu

O nouă zonă industrială urmează să fie înfiinţată în municipiul Suceava, pe terenul din apropierea Termica SA, a declarat, miercuri, şeful administraţiei publice locale suceve, Ion Lungu, care a ţinut să precizeze că investitorii vor beneficia de facilităţi speciale astfel încât să fie încurajaţi să creeze noi facilităţi de producţie şi servicii.

În cadrul unei conferinţe de presă susţinute la sediul Primăriei municipiului Suceava, Lungu a subliniat că preocuparea sa în acest mandat este înfiinţarea de noi locuri de muncă, în producţie şi servicii, iar înfiinţarea unei noi zone industriale este o prioritate.

Fosta zonă industrială a municipiului Suceava a fost transformată în zonă comercială după ce în locul principalelor fabrici s-au construit mai multe centre comerciale. Noua zonă industrială urmează să fie amenajată prin folosirea unei suprafeţe de teren de 150 de hectare amplasată în apropierea societăţii de termoficare Termica SA, zonă în care se află utilităţi, există cale ferată în apropiere fiind şi înconjurată de drumuri de acces. Lungu a arătat că în proiectul de înfiinţare a unei zone industriale a municipiului îl are partener pe senatorul PSD Ovidiu Donţu care se va ocupa de cadrul legislativ.

Donţu a confirmat că împreună cu mai mulţi senatori USL va depune, în prima parte a lunii martie, o iniţiativă legislativă privind acordarea de facilităţi fiscale investitorilor în parcuri industriale, dar şi cei care vor face investiţii pe platformele industriale părăsite.

El a spus că proiectul legii prevede asigurarea „unui pachet de facilităţi” pentru investitorii în parcuri industriale, dar că o componentă vizează şi marile platforme industriale din ţară aflate în părăsire şi fac parte din infrastructura publică.

„Scopul nostru este să asigurăm un pachet de facilităţi, în acord cu cerinţele FMI şi     UE, care să ducă la dinamizarea pieţei locurilor de muncă”, a spus Ovidiu Donţu.

 


Intră acum și în grupul de