Ce nereguli au gasit sanitar-veterinarii suceveni la fermele de vaci din judet


Intră acum și în grupul de

În urma controalelor efectuate în ultima perioadă de inspectorii DSVSA Suceava în mai multe ferme de bovine din judeţ, s-a decis suspendarea temporară a activităţii uneia dintre ferme, iar alte două au fost sancţionate. Potrivit şeful DSVSA Suceava, Octavian Ilisoi, aceste controale au avut ca tematică verificarea igienei laptelui, condiţiile de creştere şi exploatare, a furajării animalelor, dar şi în ceea ce priveşte respectarea timpilor de aşteptare în cazul laptelui sau cărnii la animalele la care au fost administrate antibiotice sau antiparazitare.

vaci

El a arătat că în cazul unei ferme ce nu are împrejmuire şi unde exista o problemă cu asigurarea apei potabile s-a decis suspendarea temporară a activităţii până la remedierea deficienţelor, iar alte două ferme ce nu aveau filtru sanitar-veterinar, iar tancul de răcire se afla pe exteriorul fermei, au fost sancţionate şi li s-a pus în vedere să intre în legalitate.

Ilisoi a declarat că DSVSA Suceava este un partener al fermierilor şi îi ajută cu sfaturi şi îndrumare pentru ca lucrurile să fie puse la punct în fiecare fermă.

El a mai spus că inspectorii sanitar-veterinari verifică şi modul în care sunt comercializate şi administrate medicamentele de uz veterinar şi au fost făcute controale în unităţile ce depozitează şi comercializează aditivi furajeri, premixuri, furaje combinate, dar şi în cabinete veterinare şi depozite farmaceutice veterinare sau în circumscripţii veterinare de asistenţă. În urma verificărilor au fost sancţionate şase farmacii veterinare ce nu au respectat legislaţia în domeniu.

DSVSA Suceava va organiza, vineri, o instruire a persoanelor ce deţin farmacii veterinare privind noutăţile legislative în domeniu. Directorul DSVSA Suceava a menţionat că medicamentele de uz veterinar trebuie să fie vândute doar pe reţete pentru a exista un control asupra comercializării produselor medicale veterinare în teritoriu.


Intră acum și în grupul de